Srpkinje završile deo priprema za OI na Zlatiboru

Autor: Mladen Heleta
utorak 25.06.2024.
00:00
Izvor: Sportske.net

Olimpijski turnir počinje 28. jula.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije završila je visinski deo priprema koji je u prethodne dve nedelje obavljala na Zlatiboru, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije (KSS).

Izabranice Marine Maljković vratile su se u Beograd, a u nastavku leta očekuju iz prijateljski mečevi u Belgiji i Francuskoj pred glavni događaj godine - Olimpijske igre u Lilu i Parizu.

"Zlatibor je i ove godine naša baza za sticanje snage. To je mesto gde radimo mnogo na fizičkoj pripremi, ali isto tako i na detaljima naše igre. Smatram da smo u ove dve nedelje uspele da se još više povežemo, ali i da ispravimo greške koje su bile vidljive na početku priprema u Vršcu", rekla je srpska reprezentativka Nadija Smailbegović.

"Sve devojke su radile maksimalno i verujem da smo ispunili očekivanja i da smo uradile sve što je bilo zacrtano u planu na početku", dodala je ona.

Košarkašice Srbije su na Zlatiboru odigrale dve pripremne utakmice zatvorenog tipa protiv Turske u kojima su upisale dve pobede - 79:72 i 83:80.

Srbija će u Lilu na Olimpijskom turniru biti u grupi A zajedno sa selekcijama Španije, Кine i Portorika.

Plasman u četvrtfinale koje će se igrati u Parizu, obezbediće po dve najbolje prvoplasirane ekipe iz svake od tri grupe, kao i dva trećeplasirana tima sa boljim rezultatom.

U grupi B su domaćin Francuska, Australija, Кanada i Nigerija, a u grupi C Sjedinjene Američke Države, Belgija, Japan i Nemačka.

Olimpijski turnir počinje 28. jula, a Srbija ga otvara duelom protiv Portorika u Vilnev d'Asku na "Pjer Moroa" stadionu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke