''Srpska'' FIBA Liga šampiona! Džikić ulazi u odabrano društvo?

Autor: Darko Mitrović
petak 12.05.2023.
20:10
Izvor: Sportske.net

Ko je od naših trenera do sada osvajao FIBA Ligu šampiona?

BC Hapoel Jerusalem
BC Hapoel Jerusalem

Povezane vesti

Ovo je tek sedma sezona od osnivanja FIBA Lige šampiona, ali srpski treneri su u ovom takmičenju već ostavili dubok trag.

Pre pet godina je ovo takmičenje osvojio atinski AEK pod vođstvom Dragana Šakote, a ono što je zanimljivo, najefikasniji u tom tim u finalnoj utakmici protiv Monaka (100:94) bili su Dušan Šakota, kao i sadašnji kapiten Partizana Kevin Panter koji su istorijskom trijumfu AEK-a doprineli sa po 16 poena.

Godinu dana kasnije titulu je osvojio italijanski Virtus pod vođstvom još jednog srpskog stručnjaka - Aleksandra Đorđevića.

Sale je samo par meseci pre tog fajnal-fora preuzeo ekipu Virtusa, a u borbi za titulu njegov tim je savladao ekipu Tenerifa sa 73:61.

Večeras je i Aleksandar Džikić sa Hapoelom iz Jerusalima bio bolji od Tenerifa (69:68) koji je prošle godine osvojio FIBA Ligu šampiona. Hapoel se ovom pobdom plasirao u finale u kom će se sastati sa boljim iz duela domaće Unikahe i nemačkog Bona, pa će Džikić imati priliku da u finalu u Malagi ponovi uspehe Šakote i Đorđevića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke