Srpske klubove opet čeka neprijatna situacija za status u AdmiralBet ABA ligi?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 14.10.2024.
09:47
Izvor: Sportske.net

Vojvodina ima najviše moguće ambicije, ali morali bi da navijaju da se Mornar uzdigne, a neko od srpskih timova potone.

ABA 2 League/Dragana Stjepanović
ABA 2 League/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Iako je tek sam početak sezone, vrlo jasno se može zaključiti da će još jedan srpski klub ozbiljno pretendovati za ulazak u AdmiralBet ABA ligu iduće godine.

Doduše, isti cilj imali su i prošle sezone, ali su u uzbudljivom finalu izgubili od subotičkog Spartaka u dva duela. Reč je o Vojvodini koja je silovito ušla u novu kampanju osvežena novim licima, uz očuvanje jezgra ekipe koje čine Stefan Savić, Marko Ljubičić, Uroš Banjac, Tajrel Džonson i povratnik posle komplikovane povrede Luka Ašćerić koji na startu kampanje izgleda fenomenalno.

Stigli su Skuči Smit, Džordan Dingl, te Marko Jagodić Kuridža koji bi trebalo da donesu i iskustvo i kvalitet. Za sada, ekipa Miloša Isakov Kovačevića izgleda poprilično dominantno u oba takmičenja - ABA 2 ligi i AdmiralBet KLS.

Odigrali su po dve utakmice, ostvarili po dva ubedljiva trijumfa (ABA 2; Bosna, Rabotnički, KLS; Mladost, Dinamik)  i ističu kandidaturu za mesto u AdmiralBet ABA ligi. Ali, ako pogledamo aktuelnu situaciju, čini se da bismo mogli da dobijemo komplikovanu završnicu sezone.

Mornar trenutno nije ekipa koja ima kvalitet da igra u AdmiralBet ABA ligi. Kakve će resurse imati dogodine veliko je pitanje. Izvesno je da bi tim iz Bara mogao da bude poslednjeplasirani s tim što Vojvodina u slučaju osvajanja ABA 2 lige ne bi mogla da zauzme njihovo mesto jer je broj učesnika po zemlji ograničen na šest. Srbija trenutno ispunjava tu kvotu sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Megom, FMP, Borcem i Spartakom iz Subotice.

Tako bismo ponovo mogli da dobijemo najnepravedniju situaciju, a to je da najlošiji srpski tim u AdmiralBet ABA ligi i potencijalni osvajač ABA 2 u vidu Vojvodine igraju baraž.

U perspektivi, bili bi to dueli Vojvodine i Spartaka ili Vojvodine i Borca iz Čačka. I dalje je daleko takav scenario, ali sam se nameće...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke