Srpski derbi - Jokić blistao, pa zasluge prepustio saigraču!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 27.03.2022.
08:33
Izvor: Sportske.net

Pobeda Denvera nad Oklahomom...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić je vodio Denver do pobede nad Oklahomom. Nagetsi su se kao i MVP probudili na vreme, Srbin je završio sa 35 poena, 12 skokova, imao je i 8 asistencija, promašio samo dva šuta iz igre i jedno sa linije slobodnih bacanja.

Ali, u svom stilu, zaslugu je prepustio drugima. Monte Moris je pogodio trojku i ukrao loptu u seriji od 10:2 kojom je Denver uspeo u finišu da okrene rezultat.

"On je dobio utakmicu za nas, sviđa mi se što je sa nama u timu", kaže lider Denvera koji je u jednom trenutku nagazio nenamerno protivničkog igrača dok se raspravljao sa sudijom oko odluke. 

Aron Gordon je ubacio 20 poena, Vil Barton 18, Denver je izgubio +16, ali je u finišu ipak uspeo da stigne do pobede. 

Pokuševski je opet počeo meč u odsustvu Džildžesa-Aleksandera, ubacio je 17 poena, imao po pet asistencija i skokova, bio najbolji igrač svog tima koji se sprema za odmor. 

Denver je opet šesti, ima pobedu prednosti nad Minesotom.

U ostalim mečevima, pobeda Bulsa protiv Klivlenda. LaVin je ubacio 26 poena, DeRozan 20, ČIkago je zadržao Kavse na 35 poena u poluvremenu, pa onda izgubio vođstvo i na kraju posle preokreta u poslednjoj četvrtini stigao do prve pobede na strani nakon tri nedelje. Čikago ima dve prednosti nad timom iz Ohaja, na petom mestu Istoka. 

Klivlend više nije šesti, sada ih je preskočio Toronto koji je noćas savlada slabu Indijanu. Meč je prekidan zbog kratkoj spoja na instalacijama u jednom od sektora "Skotijabank Arene". Čekalo se više od sat vremena, u trenutku prekida Reptorsi su vodili 66:38, ali ni u nastavku se nije promenilo ništa. Ovo je osma pobeda u deset mečeva, sada su korak ispred Kavsa, mada Klivlend ima bolji međusobni skor. 

Memfis je nastavio da deli lekcije bez Dža Moranta. Melton je brojao do 24, Bejn dodao 20 poena, odlični su bili i Dilon Bruks i Džekson Džunior pa šampion nije imao šanse u Tenesiju. Grizliji su dobili osam od devet mečeva i završiće na drugom mestu na Zapadu. Kod Baksa Adetokumbo 30 poena, ovo je baš neugodan poraz jer su sada izjednačeni sa Boston u borbi za treće mesto na Istoku, Filadelfija i Majami su iza pola karaka. 

Kad smo kod Majamija, njihove muke su se nastavile, sa Floride su pobedu odneli Netsi. Durant je ubacio 23, Set Kari 17 poena, četvrti poraz u nizu za Hit, najgora serija sezone. Erik Spelstra iz privatnih razloga nije bio na klupi, menjao ga je asistent Kris Kvin. Loša partija Batlera, samo sedam poena, zaista kuva na Istoku, Majami koji je bio lider sada bi mogao da završi lako kao tek četvrti. 

Hjuston je drugi put u par večeri savladao Portland, Alperen Šengun je ubacio 27 poena, Turčin koji je stigao iz Bešiktaša i imao samo 19 godina koristi šansu. 

Tripl dabl Dežontea Mareja, 15 poena, 13 asistencija i 11 skokova presudio je u korist San Antonija u tesnoj završnici protiv Pelikansa, dok smo u Orlandu videli produžetke i pobedu Sakramenta bez D'Arona Foksa. DiVinćenco i Harison Barns su pogodili trojke u poslednjem minutu produžetka za pobedu gostiju iz Kalifornije.

Rezultati:

Orlando - Sakramento 110:114 pr.
Toronto - Indijana 131:91
Klilend - Čikago 94:98
Memfis - Milvoki 127:102
Majami - Bruklin 95:110
Denver - Oklahoma 113:107
Portland - Hjuston 98:115
Nju Orleans - San Antonio 103:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke