Srpski tandem srušio Barsu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.12.2014.
22:53
Izvor: Sportske.net

Barselona prvi put poklekla u Evroligi ove sezone, i to na svom terenu, u duelu sa Fenerbahčeom. Blistali Bogdan Bogdanović i Bjelica, koji je i rešio meč u produžetku.

Twitter: Fenerbahce Ulker
Twitter: Fenerbahce Ulker

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea uspeli su da ''skinu skalp'' do sada nepobedivoj Barseloni u Evroligi od početka sezone!

U sjajnoj, na kraju i dramatičnoj utakmici, koja je opravdala epitet derbija večeri, ekipa Željka Obradovića slavila je sa 89-91, uz sjajne partije srpskih reprezentativaca Bogdanovića i Bjelice.

Gosti su za nijansu bolje odigrali prvo poluvreme, predvođeni raspoloženim Bogdanovićem, koji je večeras bio ubedljivo najefikasniji u redovima Fenera. Usledio je pad u trećoj četvrtini, a onda divovska borba, koš za koš do kraja regularnog toka.

Pobednika nije bilo, pa se ušlo u dodatnih pet minuta, a koš koji je odlučio pobednika postigao je Nemanja Bjelica u poslednjoj sekundi produžetka!

Fenerbahče je ovim trijumfom potvrdio drugo mesto u Grupi C, a Bogdan Bogdanović je sa 23 poena bio najefikasniji u ekipi Željka Obradovića. Jan Veseli je upisao 16, a čovek odluke Nemanja Bjelica 13 poena.

U isto vreme, na pragu prvog poraza bio i CSKA, ali je u produžetku uspeo da savlada Unikahu sa 76-75!

Ovaj meč su obeležili veliki preokreti. Prvo poluvreme je domaći tim ubedljivo dobio, sa čak 16 poena razlike (43-27). Delovalo je da Moskovljanima, bez Miloša Teodosića u ekipi, preti pravi debakl, ali je u drugom poluvremenu usledio potpuni preokret i ''Armejci'' su izborili produžetak.

U dodatnih pet minuta Unikaha je uspela da povede, na ulasku u poslednji minut imali su domaći vođstvo rezultatom 75-71, ali je usledila serija gostiju 5-0, za konačni trijumf - 75:76!

CSKA je tako ostao jedina neporažena ekipa u Evroligi od početka tekuće sezone.

Najzaslužniji za pobedu u Malagi bio je nando de Kolo sa 22 poena, a na drugoj strani su se istakli Kaleb Grin i Džejkob Grendžer sa po 14 poena.

Naš Stefan Marković je meč završio sa jednim poenom, uz 4 skoka za 17 minuta na parketu.

Konačno, uzbudljivo je bilo i u Milanu, gde je Armani savladao Panatinaikos sa 66-64 i praktično izborio plasman u Top 16 fazu iz Grupe C.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke