''Srpski'' Virtus dobio i derbi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.03.2021.
23:09
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda Đorđevićevog tima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa Virtusa iz Bolonje nastavlja sa odličnim rezultatima, a večeras je u derbiju 24. kola italijanskog šampionata na svom terenu savladao gradskog rivala, ekipu Fortituda rezultatom 81:73.

Ovo je četvrta pobeda ekipe Saše Đorđevića u poslednjih pet mečeva na domaćoj sceni, pa se sada Virtus učvrstio na trećem mestu na tabeli sa skorom 16-7. Ispred su samo Milano sa 18-4 i Brindizi sa 16 pobeda i pet poraza.

Fortitudo je pretrpeo ukupno 14. poraz od početka sezone i nalazi se na desetom mestu sa skorom 8-14.

Utakmica je bila dinamična, bilo je rezultatskih obrta. Virtus je u prvoj četvrtini bio ubedljiv, stekao trinaest poena prednosti, a u drugoj je Fortitudo uzvratio istom merom. Početkom poslednjeg kvartala gosti su vodili sa 66:60, Virtus je nešto kasnije izjednačio, a onda je usledila serija Đorđevićevog tima od 11:0, koja je i presudila u ovom meču.

Marko Belineli je sa 23 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Miloš Teodosić ga je pratio sa 12, uz po tri skoka i asistencije, a Abas je upisao 11 poena. Stefan Marković je meč završio sa dva poena, četiri skoka i šest asistencija.

U Fortitudu najbolji Baldaso i Benks sa po 24 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke