Srpsko-italijanska koprodukcija za pobedu, Vestbruk VELIČANSTVEN!

Autor: Boris Jovanović
utorak 04.05.2021.
08:48
Izvor: Sportske.net

Atlanta učinila uslugu Jokiću, i za Vestbrukove standarde ovo je za divljenje!

AP Photo/Alex Brandon
AP Photo/Alex Brandon

Povezane vesti

Kako rekosmo u izveštaju sa meča Denvera i Lejkersa, Atlanta je učinila uslugu Portlandu, dobili su tim iz Oregona pa je matematički Jokićev tim i pored poraza u top šest, odnosno u plej-ofu. Houksi su prekinuli seriju Portlanda od četiri pobede na turneji, Danilo Galinari je završio sa sedam trojki, ukupno 28 poena, Bogdanović takođe pogodio sedam, 25 poena, Jang imao 21 koš i 11 asistencija. Bogdan je sipao u prvom delu, 23 poena, posle je preuzeo Italijan. 

Kod gostiju iz Oregona meč će pamtiti Karmelo Entoni, on  je ubacio 14 poena, preskočio Elvina Hejsa i ušao na listu 10 najefikasnijih igrača u istoriji NBA. 

Neverovatni Rasel Vestbruk je nastavio da dominira, on je napravio tripl-dabl, ali i drugi put u karijeri imao u istoj utakmici 20+ skokova i asistencija. Dao je 14 poena, imao 21 skok, najviše u karijeri i 24 asistencije (tu je izjednačio rekord karijere). Ovo je njegov 32. tripl-dabl u sezoni, 178. u karijeri, do kraja regularnog dela je sedam utakmica, Oskar Robertson ima tri tripl-dabla više. Vašington je inače slavio protiv Indijane, Vizardsi se bore za devetu poziciju sa Pejsersima, tačnije da uhvate baraž za plej of.

Mo Bamba je sa 22 poena i 15 skokova vodio Orlando do pobede u Detroitu, oba tima će uskoro na odmor. Stef Kari je ubacio 41 poen u Lujzijani, veliki korak za Voriorse ka plej inu za doigravanje. Oni su sedmi na Zapadu i imaju sada četiri pobede više od Pelikansa. Nju Orleans je bio na -25 u prvom delu, nisu pomogla ni Zajonova 32 poena. 

Filadelfija je dobila peti meč u nizu, slavili su protiv Bulsa, i ostali na vrhu Istoka, ispred Netsa. Embid je ubacio 13 poena i imao 10 skokova, svi starteri su bili dvocifreni, gostima posao olakšan, Čikago je opet bio bez Vučevića i Lavina. 

Rendl sa 28 poena i Derik Rouz sa 25 su prelomili za odlične Nikse koji će posle devet godina imati pozitivan skor. Dobili su 12 od poslednjih 13 mečeva, noćas protiv Memfisa uspeli su da se održe kada je domaćin pretio. Za "Grizlije" težak poraz, skliznuli su sada na deveto mesto Zapada, preskočio ih je Golden Stejt. 

Juta je vratila prvo mesto, pao je San Antonio, "Džezeri" su odigrali drugi dobar meč u defanzivi, razmahao se Gober sa 24 poena, 15 skokova, patrolirao je reketom, njegov tim je vodio od početka do kraja meča.

Sjajni Nikola, ali ne može ni on sve sam!
Posted by Sportske.net on Понедељак, 03. мај 2021.

Rezultati:

Detroit - Orlando 112:119

Vašington - Indijana 154:141

Nju Orleans - Golden Stejt 108:123

Atlanta - Portland 123:114

Čikago - Filadelfija 94:106

Memfis - Njujork 104:118

Juta - San Antonio 110:99

LA Lejkers - Denver 93:89

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke