Šta će biti sa Cibonom?

Autor: Darko Mitrović
subota 11.06.2022.
14:39
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Sinoć su sa pet hiljada navijača proslavili duplu krunu, a od danas...?

AdmiralBet ABA liga/Cibona/Mihal Jacic
AdmiralBet ABA liga/Cibona/Mihal Jacic

Povezane vesti

Ako posmatramo samo rezultate zagrebačke Cibone u protekloj sezoni i uporedimo ih sa nekim ranijim, reklo bi se da je hrvatski velikan u usponu i da bismo sledeće sezone moći da od ''Vukova'' očekujemo i nešto više, pogotovo što je Cibona ove sezone uspela da promoviše nekolicinu talentovanih igrača, poput Prkačina, Gnjidića, Nakića, Brankovića...

Ali, pozadina cele priče nije nimalo sjajna.

Zagrebačke ''Sportske novosti'' u današnjem tekstu Tvrtka Puljića izražavaju bojazan za budućnost kluba koji je 1985. i 1986. godine ostavao i titule evropskog prvaka.

U tekstu se navodi da je klub u dugovima, koji se procenjuju na pet miliona evra, pa čak i više i neizvesno je ko bi mogao da sledeće sezone rukovodi klubom, kao i ko će obezbediti budžet.

Postoje dugovanja i prema igračima iz aktuelnog sastava, ako se to ne izmiri, čak i oni koji su pod ugovorom moći će da napuste klub.

A klub su već napustili predsednik Mario Petrović, direktor Mauro Lukić. Da sve bude teže, povukao se i investitor od koga se mnogo očekivalo, pa je budućnost Cibone zaista neizvesna.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke