Šta će biti sa Valensijom? ''Evroliga visi u vazduhu''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.06.2023.
17:11
Izvor: Sportske.net

Razočaravajuća sezona je iza njih.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sa dva ubedljiva poraza od Barselone, ekipa Valensije je eliminisana već u četvrtfinalu plej-ofa španske Endesa lige i tako dodatno razočarala svoje navijače lošim rezultatima tokom druigog dela sezone.

Bila je Valensija blizu plasmana i u četvrtfinale Evrolige, ali u tome nije uspela i kao da je ta propuštena prilika demoralisala njene igrače koji su zatim jedva i izborili ulazak u španski plej-of, da bi onda lako izgubili oba meča protiv Barselone u četvrtfinalu.

Imali su tokom sezone i dosta problema sa povredama, sigurno je i to uticalo na lošije rezultate od očekivanih, ali posle neuspeha na domaćoj sceni izvesno je da će na leto doći do značajnih kadrovskih promena u ekipi.

Tom temom se danas bavi i španski ''As'', koji podseća da Valensija ima jedan od najvećih budžeta od španskih klubova, ali da je sada očekuje period neizvesnosti, čak i po pitanju ostanka u Evroligi.

''Neposredna budućnost kluba donosi prolazak kroz sveobuhvatno preuređenje. Od sportskog menadžmenta do ekipe. Učešće u Evroligi sledeće sezone je još uvek u vazduhu i to mora da natera klub da razmisli o ciljevima i da unapredi pripremu tima. Mumbru ima ugovor za naredne dve sezone i mora da pojača svoju ideju brojnim promenama ovog leta. Navijači su s vremena na vreme prestali da podržavaju tim. La Fonteta je istorijski bio 'grotlo', ali ove sezone je bilo mnogo praznih mesta na brojnim utakmicama jer tim nije 'angažovao' navijače.

Posvećenost Huana Roiga klubu je jasna. Globalni budžet kluba je 24,2 miliona, od čega 15,6 ide iz džepa pokrovitelja. To je treći budžet ACB-a iza Real Madrida i Barse. Sa tim brojkama, Valensija ne može da dozvoli da ispadne na prvoj prepreci u Kupu kralja, da se bori da bude osma u ligi i da bude daleko od Top 8 Evrolige. Jedina pozitiva ove sezone je ženski deo kluba koji je osvojio titulu šampiona lige'', piše ''As''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke