Šta će biti sa Zvezdom, ostaje li Radonjić? Čović objasnio kako stoje stvari!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.06.2022.
09:59
Izvor: Sportske.net, TV Pink

Uz dozu ironije, prvi čovek Crvene zvezde odgovorio je na najnovija pisanja pojedinih medija.

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović ponovo je bio gost u Jutarnjem programu, ovoga puta na TV Pink.

To gostovanje je juče najavljeno i navijači Crvene zvezde su ga nestrpljivo čekali, s obzirom na najnovije odlaske Holinsa i Davidovca i neizvesnost oko ostanka trenera Dejana Radonjića.

U pojedinim medijima se piše i o potencijalnom ''raspadu sistema'' u Zvezdi, ali Čović je na to imao zanimljiv odgovor.

''Interesantno je što se svi brinu i nešto saznaju. Po tome ispada da mi nećemo jak tim. Imate pogrešan broj novina. Ja imam drugu naslovnu stranu'', rekao je Čović voditeljki i odmah nagovestio drugačiji rasplet ove priče.

''Naravno da i mi hoćemo da imamo garantovan budžet, želeli smo i prošle godine da Davidovac produži ugovor kada i Dobrić, ali tada je bila procena struke da on treba još da se dokaže. Sada je dobio ponudu CSKA koja se ne odbija, duplo veća ponuda nego što mi možemo da mu damo. Neka ode malo i zaradi pare, odradio je posao, dugo je bio u našem sistemu. Što se tiče Holinsa, nismo ga produžili u januaru, pa šta da radimo. Dovešćemo druge'', poručio je Čović.

Šta će biti sa trenerom Radonjićem? Piše se o ponudi Panatinaikosa...

''Što se tiče Dejana, dali smo mu ponudu. Vi kad dođete na Pink, dobijete ponudu i kažete prihvatam ili ne prihvatam, ili popravite mi ovo ili ono. Finansijski uslovi te ponude su jako dobri. Ali, mi treba i o nekim drugim stvarima da pričamo, ne samo o Zvezdi'', vrlo brzo je Čović skrenuo pažnju na neke druge aktuelne teme.

Pogađate, u pitanju je nova ''strelica'' ka najvećem rivalu, vezano za dešavanja u finišu prošle sezone, ali i odgovor nekim ''pojedincima'' koji se ovih dana oglašavaju u medijima.

''Kako će početi takmičenje klubovi koji duguju za porez, koji su omalovažili i državu i domaću ligu napuštanjem takmičenja? A ovo pustite, napraviće se timovi. Zvezdi je skoro 80 godina, mi smo svi prolazni epizodisti u Zvezdi, iza svakog od nas može da se vidi šta je ko ostavio, i u finansijskom i u smislu trofeja. Pojedinci koji su najglasniji u napadima na nas preko medija su ostavili jako ružnu situaciju, dugove preko 12, 15 miliona. Neki drugi su plaćali igrače dok smo mi plaćali poreze.

Svi čekaju da nešto što je dobro propadne. Pa neka propadne, a ja kažem da neće da propadne. Umesto da pričamo o triploj kruni, 20 trofeja za 11 godina, priča se o raspadima sistema. Da li dobijate instrukcije da to pričate? Ne prodajemo mi ovde kasice osiguranja, automobiliće, jahte. Neću da sa ološem sedim u studiju.

Prestanite da nam držite lekcije više. Evo, propadosmo, raspadosmo se'', ironično je zaključio Čović.

A dok čekamo novu klupsku sezonu, reprezentacija izbija u prvi plan i već za dva dana naš nacionalni tim odigraće meč protiv Letonije u kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. AdmiralBet je odredio kvote za ovaj meč, Srbija je veliki favorit, iako gostuje u ovom meču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke