Šta će Srbiji šampion u ovakvim uslovima?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.07.2014.
10:28
Izvor: Sportske.net, blic.rs

To pitanje postavio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas, govoreći na temu najavljenog preuzimanja domaćeg šampionata od KLS. On tvrdi da šampion Srbije ne bi bio ni proglašen da je sve što se dešavalo tokom prvenstva bilo pod ingerencijom

Povezane vesti

Košarkaški savez Srbije pokušava da preuzme Superligu pod svoje okrilje, ali sa druge strane, već drugi put ne uspeva da organizuje sednicu Skupštine. Ni pre šest dana, a ni juče, nije bilo kvoruma za održavanje sednice, pa se postavlja pitanje šta dalje, koji će biti naredni potezi čelnika KSS.

U izjavi za ''Blic'', prvi čovek naše košarkaške organizacije Dragan Đilas osvrnuo se i na sve negativne pojave koje smo mogli da vidimo tokom minulog šampionata i istakao šta je trebalo uraditi u pojedinim slučajevima.

On uverava da nešto hitno mora da se promeni, pogotovo posle svih tih incidenata koje smo imali prilike da gledamo tokom proleća na domaćim parketima. Da je takmičenje bilo pod ingerencijom KSS, Đilas tvrdi da Srbija ove sezone ne bi ni dobila šampiona!

''Posle svih dešavanja, incidenata i tuča, ne bih proglasio šampiona! Šta će Srbiji šampion u takvim uslovima? Prvo bih seo sa ministrom unutrašnjih poslova i dogovorio se kako ćemo organizovati ligu, odnosno sprečiti huligane. Ja prvi ne želim da svoju ćerku vodim na košarkaške utakmice, jer neću da sluša psovke i da gleda tuču'', ističe Đilas.

On se posebno osvrnuo na sada već čuveno ''davljenje'' Bogdanovića od strane trenera Vujoševića, ali i na uvredljiva skandiranja supruzi Nebojše Čovića.

''Za davljenje Bogdanovića od strane Vujoševića, trenera Partizana bih odmah kaznio sa mesec dana suspenzije. Za vređanje supruge Nebojše Čovića, automatski bih prekinuo utakmicu. Ukoliko huligani počnu da na tribinama divljaju, dobili bi prvo opomenu zvaničnog spikera, a ako bi se oglušili na to, ispraznio bih halu'', objašnjava Đilas.

Dodatni problem je i odluka čelnika ABA lige da od naredne sezone uvedu plej-of, umesto dosadašnjeg fajnal-fora. Srpski klubovi su tu odluku uglavnom pozdravili, dok Đilas ima drugačiji stav.

''Moramo da shvatimo da nema opstanka srpske košarke bez domaće lige i klubova iz unutrašnjosti. Nećemo dati saglasnost terminima ABA lige'', poručio je Đilas.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.