Šta čeka Partizan i Zvezdu posle trilera? Evo šta donosi proleće!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.02.2020.
12:05
Izvor: Sportske.net

Crno-beli danas slave, Zvezda se oporavlja od poraza, ali vrlo brzo će i jedni i drugi imati seriju novih velikih izazova.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Kao i godinama unazad, uvod u završni deo klupske sezone jesu finalni turniri nacionalnih Kupova.

U Srbiji je i ove godine ''Žućkovu levicu'' osvojio Partizan, iako je Zvezda bila na pragu trijumfa u sinoćnjem finalu u Nišu. Na kraju, posle produžetka, 85:84 za crno-bele, što je njihov treći uzastopni trofej u ovom takmičenju.

Danas i igrači, i stručni štabovi, i navijači sređuju utiske posle uzbudljive borbe, ali nema mnogo vremena ni za slavlje, ni za tugovanje.

Šta čeka jedne i druge u naredom periodu?

Zvezda već u petak od 19 časova igra novu, veoma tešku utakmicu. U 25. kolu Evrolige crveno-beli će dočekati moskovski CSKA i stručni štab na čelu sa trenerom Draganom Šakotom imaće veoma težak zadatak da ekipu osveži i da joj vrati samopouzdanje posle bolnog poraza od Partizana.

Šest dana kasnije, 27. februara, crveno-beli gostuju u Vitoriji, gde će odmeriti snage sa Baskonijom, a onda, 1. marta, sledi po svemu sudeći ključna utakmica za plasman u plej-of ABA lige. Zvezda će tada dočekati Cedevita Olimpiju u 20. kolu ABA lige i u slučaju pobede gotovo sigurno će se naći među četiri najbolje ekipe na kraju ligaškog dela sezone, osim ukoliko FMP i Zadar u poslednja dva kola ne naprave senzaciju.

Taj period biće veoma naporan za ekipu Dragana Šakote, jer će tri dana posle meča sa Cedevita Olimpijom gostovati u Istanbulu protiv Fenerbahčea, a već 6. marta Zvezdi u goste dolazi odlična ekipa Makabija.

A onda, između pomenutih duela sa FMP-om i Zadrom u ABA ligi, Zvezdu očekuje i gostovanje Realu u Madridu 12. marta.

Dakle, u prvoj polovini marta Zvezda će rešavati pitanje plasmana u plej-of ABA lige, što je realno da ostvari, a istovremeno će pokušati da zadrži šanse za plasman u Top 8 Evrolige, što je već mnogo teži zadatak, pogotovo ako imamo u vidu pomenuti raspored.

U poređenju sa Zvezdinim, Partizanov raspored je znatno lakši u tom periodu.

Crno-beli su, za razliku od svog najvećeg rivala, već obezbedili plasman u plej-of ABA lige, kao i plasman u četvrtfinale Evrokupa, pa će i psihološki biti znatno rasterećeniji.

Ipak, treba potvrditi prvo mesto pred plej-of ABA lige, a crno-beli će to pokušati da urade u mečevima protiv Krke u Novom Mestu (29. februara), zatim protiv Mega Bemaksa (7. marta) u Beogradu, i protiv Cibone u Zagrebu sedam dana kasnije.

U međuvremenu, 3. marta u Beograd stiže italijanski Trento, u poslednjem kolu Top 16 faze Evrokupa.

Dakle, ono što crno-bele najviše zanima u ovom trenutku je da što pre saznaju imena svojih rivala u polufinalu plej-ofa ABA lige i u četvrtfinalu Evrokupa i da već polako počnu da se pripremaju i za taj ključni deo sezone, kada će se odlučivati o najvažnijim trofejima i eventualnom plasmanu u Evroligu.
-
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brajkoo
Monday, 17.02.2020
20:27

Odmrznite pravu Zvezdu, vratite nam derbi !

avatar
tabarnak
Monday, 17.02.2020
16:30

ako recimo Partizan uzme evro kup, da li automatski dobija mesto u Evro ligi sledece godine? ako je tako, a u isto vreme uzme ABA titulu i samim tim opet osigura mesto u Evro ligi, da li se ustupa mesto u Evro ligi nekom drugom timu iz ABA lige posto bi vec osigurao kroz Evro kup? hvala

avatar
nenadnenad1234
Monday, 17.02.2020
13:22

Jucerasnja pobeda je bila za Moku, za Ducija, za Trifu, za sve one istinske legende KK Crvene Zvezde, koje se stide ove novopecene, koje vise ne dolaze na utakmice svog voljenog kluba, a takodje i za sve one navijace koje se odrekao Nebojsa Covic, kada je ostavio Mirka Pavloica u klub.
Vratimo derbi, vratimo Zvezdu njenim ljudima.