Šta je Đorđevića "dovelo" u Fenerbahče?

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 25.08.2021.
20:30
Izvor: Sportske.net

Generalni menadžer govorio o srpskom treneru.

BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/DS
BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/DS

Povezane vesti

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević postao je treći je uzastopni trener Fenerbahčea koji dolazi iz naše zemlje, a generalni menadžer turkog kluba Mauricio Gerardini govorio je o razlozima zašto se odlučio baš za Saleta.

Đorđević je nasledio Igora Kokoškova, koji se u Istanbulu zadržao samo jednu sezonu, dok je čak sedam godina pre njega na klupi Fenera boravio Željko Obradović.

"Imali smo veoma težak period, ali smo uprkos tome imali nekoliko opcija. Najvažnije za nas je bilo Aleksandrovo znanje, obrazovanje, trenerska karijera, ličnosti i stil treniranja. Sve smo razmotrili. Znam Đorđevića već skoro 30 godina, oduvek je bio neko kom sam se divio, ali nisam imao prilike da sarađujem sa njim. Sve smo razmatrali, radio je sa nekim našim košarkašima, što je takođe bila prednost. Bilo je i drugih dobrih opcija", rekao je u intervjuu za Jurohups.

Đorđević u Istanbul stiže nakon osvojene šampionske titule u Italiji sa Virtusom, a još je neizvesno da li će u nadolazećoj sezoni računati na Bobija Diksona.

"Ako ne nastavimo sa Diksonom, naravno, napravićemo oproštajnu ceremoniju za njega. On je veoma važan za nas i mnogo ga poštujemo i volimo. Pružio nam je tako mnogo i želimo da mu damo sve što smo u mogućnosti, zaključio je generalni menadžer Fenerbahčea", zaključio je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke