Šta je konačno poznato pred plej-of Evrolige?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 13.04.2023.
23:35
Izvor: Sportske.net

Još mnogo toga može da se promeni.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Regularni deo sezone u Evroligi okončava se u petak i nakon toga će biti poznati kompletni parovi plej-ofa ovog takmičenja.

Srbija će imati svog predstavnika, a to će kao što je poznato biti Partizan čiji će protivnik biti Real Madrid ili Barselona u zavisnosti od toga kako Katalonci sutra prođu protiv Valensije, a i kako Partizan odigra u svom susretu sa Panatinaikosom. Ali, šta je ono što je sasvim jasno utakmicama koje su odigrane u četvrtak uveče?

Poznato je da će Olimpijakos sa prvog mesta u nastavak takmičenja nakon što su pobedili Baskoniju čije se šanse za prolaz među osam najboljih zasnivaju na Bajernu i njihovom eventualnom trijumfu nad Žalgirisom. 

Jasno je još samo s kojih će pozicija dalje ići Monako i Makabi, a ujedno su oni kompletirali prvi i jedini par plej-ofa. Dakle, "kneževi" idu na "ponos Izraela" i imaju prednost domaćeg terena.

Sutra će biti otklonjene sve nedoumice i biće poznati svi učesnici i parovi Top 8 elitnog klupskog evrospkog košarkaškog takmičenja. 

Prema aktuelnom stanju stvari, situacija je sledeća, uz napomenu da Žalgiris može da ispadne i da se plasira Baskonija, a Barsa da zauzme mesto Real Madrida. Partizan porazom može čak i do sedme pozicije:

Olimpijakos (1) - Žalgiris (8)
Real Madrid (2) - Fenerbahče (7)
Barselona (3) - Partizan (6)
Monako (4) - Makabi (5)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke