Šta je sa Mozlijem? Žoc nema odgovor

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 16.08.2021.
18:25
Izvor: Sportske.net, Beta

Centar se nije pojavio na početku priprema.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Početku priprema košarkaša Partizana nije prisustvovao Vil Mozli, a dan pred put na Zlatibor trener crno-belih Željko Obradović nije imao odgovor na pitanje koje je interesovalo srpske novinare.

Crno-beli su ovog popodneva počeli priprema za narednu sezonu, a trojica prvorimaca se nisu pojavili. Tu je trio Amerikanaca Mur, Pejdž i Mozli, a jedini čiji izostanak treba da brine je ovaj potonji.

"Kao što znate, počeli smo rad sa mladima pre sedam dana i izuzetno sam zadovoljan. Znate plan priprema, imamo puno jakih turnira i provera. Videćemo šta kažu lekari o Mozliju. Od sutra smo na Zlatiboru, pa ćemo videti šta i kako…", rekao je Obradović.

Zatim je progovorio o okupljanju i početku priprema.

"Počeli smo pre sedam dana da radimo sa ovom decom i mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan njihovim odnosom prema treningu i onim kako su se ponašali do sada. Sada su došli i stariji igrači", rekao je Obradović novinarima u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Crno-beli već sutra ujutru putuju na Zlatibor gde će ostati 12 dana i gde će, kako je naveo Obradović, pokušati da "naprave dobru atmosferu unutar ekipe".

"Da još malo isprobavamo mogućnosti svakog od ovih igrača, da se upoznamo jer je za to potrebno vreme i da kroz taj pripremni period dodjemo do toga da igramo prijateljske utakmice", rekao je Obradović dodajući o planu priprema.

"Igraćemo uglavnom protiv dobrih protivnika, evroligaških ekipa. To su provere koje treba da nam pomognu da shvatimo dokle smo stigli i šta bi bilo najbolje da popravimo u našoj igri", rekao je on.

Obradović je dodao i da je odlučio da na Zlatibor povede sve mlade igrače i da će posle toga doneti odluku ko će od njih ostati sa prvim timom, a za koga bi bilo bolje da "ode negde da igra".

"Lično mislim da je mladim igračima uvek bolje da imaju prostor da igraju. Ne želim nikog da ostavljam ovde da bi samo trenirao bez mogućnosti da dobije priliku da igra", rekao je Obradović.

Trener Partizana je otkrio i da su crno-beli danas "dobili neke vesti da neki igrači neće moći da nastave i da budu sa nama".

"Treba da se usredsredimo na to što imamo na treningu. Ovo je odlična grupa igrača, ja sam prezadovoljan da su uglavnom svi tu. Neki igrači koji fale će nam se pridružiti, pa se nadam da ćemo u narednih desetak dana da se kompletiramo", dodao je on.

On je istakao da se zna šta je obaveza svakog igrača koji dolazi u klub kao što je Partizan.

"Ne samo igrača, svih nas, i mene kao trenera. Apsolutno sam svestan svega što se od nas očekuje. Ono na čemu uvek insistiram je da damo naš maksimum. Za koliko će to biti dovoljno, videćemo, ali mislim da ne treba da žurimo i da radimo u miru. Uvek u sportu postoji nešto što se zove pritisak, ali valjda smo navikli i živeli smo s tim, makar ja dugo godina", rekao je Obradović.

Doskorašnji kapiten Partizana Novica Veličković je odlučio da završi igračku karijeru, a po rečima Obradovića još je rano za odluku ko će u novoj sezoni nositi kapitensku traku.

"Dogovorićemo se. Tek treba da se upoznamo i da vidimo ko može da bude kapiten Partizana", rekao je on.

Pored Partizana, pred novu sezonu se pojačavaju i Crvena zvezda, Budućnost i ostali klubovi ABA lige.

"Svakog od nas treba da raduje ako će liga biti jaka i ako se klubovi pojačavaju. Želim svima sve najbolje i da ljudi koji vole košarku uživaju u utakmicama. Nadamo se da će biti i navijača... Očekuje nas izuzetno zanimljivo prvenstvo", zaključio je Obradović.

Podsetimo, današnji trening crno-belih pratio je reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović, koji je na odmoru zbog pauze u NBA sezoni.

Kao što smo naveli, crno-beli će u utorak put Zlatibora, a zatim ih očekuje zanimljiv septembar gde će igrati na turnirima u Opatiji, Istanbulu, Atini, ali i prijateljski meč u Kragujevcu i oproštaj Novice Veličkovića. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke