Šta je uradio Majk Džejms?! Monako bizarno propustio priliku da dobije Real

Autor: Nemanja Janošev
petak 03.02.2023.
21:11
Izvor: Sportske.net

Nestvaran potez.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Košarkaši Real Madrida savladali su Monako u Monte Karlu sa 95:91 u okviru 23. kola Evrolige.

Očekivano - meč sa većim brojem poena i neizvesnom završnicom. Ako se bilo ko pitao da li je Monako kalibar za fajnal-for, sada to više ne bi trebalo da bude slučaj, iako su izgubili.

Uglavnom je Real bio taj koji je bio u prednosti tokom prvog poluvremena, da bi se slika okrenula u nastavku meča s akcentom na poslednju četvrtinu kada je nastupila prava drama.

Majk Džejms je pogađao kada god je to bilo neophodno, dok je na drugoj strani Real imao izuzetno raspoloženog Marija Hezonju koji nije prezao da raspali iz bilo koje pozicije.

Na minut i 15 do kraja, Monako je došao do četiri poena prednosti trojkom Alfe Dijaloa, ali uzvratio je Gabrijel Dek. Unakrsni koševi Džejmsa i Hezonje produžili su neizvesnost, a potom je Real odigrao neshvatljivo loš napad na Edija Tavaresa koji gubi loptu nakon čelendža koji je zatražio Saša Obradović.

Monako je tako imao priliku da trojkom ponovo poravna na 30 sekundi pre kraja, a onda nestvarna odluka Majka Džejmsa. Amerikanac je ostao izolovan na šutu za tri, samo je trebalo da se podigne pa šta bude, a on je odlučio nešto što nikada ne bi - uputio je pas ka Blosomgejmu koji je već krenuo na ofanzivni skok. Izgubili su loptu, a iako je nada za povratkom definitivno umrla s poslednjim trenucima meča, ipak je ovo bio prelomni trenutak.


Verovatno je na tu odluku Džejmsa uticala činjenica da je šutirao za tri 0/4 ove večeri, ali kada se već našao sam u dvorani, morao je da pokuša i peti put. No, on je meč završio sa 23 poena što je slaba uteha. U Realu je fenomenalan bio Hezonja sa 30, a Džanan Musa ga je pratio sa 14.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke