Šta kaže raspored? Ako ne pobedi Bajern, Zvezda bi mogla da se načeka za prvi trijumf u EL

Autor: Nemanja Janošev
petak 21.10.2022.
23:13
Izvor: Sportske.net

Ovo su narednih šest utakmica Crvene zvezde.

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće peto kolo Evrolige na dnu tabele sa četiri poraza. 

Isto toliko ima i minhenski Bajern, a nakon međusobne utakmice naredne nedelje, neka od ovih ekipa postaće jedinstvena budući da će u koloni gde stoje pobede, biti "nula".

Za dobrobit srpske košarke, nadamo se da to neće biti Crvena zvezda i realno je da protiv Trinkijerijeve ekipe šampion AdmiralBet ABA lige počne sa trijumfima. A, šta sledi nakon toga?

Crvenu zvezdu čeka izuzetno težak raspored posle susreta sa nemačkim timom. Prvo se putuje na noge Monaku, zatim se leti u Istanbul na megdan Fenerbahčeu koji je uz Olimpijakos u ovom trenutku jedina nesavladiva ekipa u Evroligi. Dvorana "Aleksandar Nikolić" ugostiće u 8. kolu ekipu Asvela i ako se uzme u obzir kvalitet francuskog predstavnika, Zvezda bi i ovde trebalo da ima realne izglede za trijumf, svakako realnije nego u Istanbulu ili Monte Karlu, ali ko može da tvrdi da do njih neće doći?

Potom, 22. novembra sledi okršaj sa izvrsnom Albom u Berlinu koja muči Zvezdu svih ovih godina i dva dana kasnije u Beograd dolazi Makabi iz Tel Aviva. 

Dakle, svakako nimalo lak raspored, ali u Evroligi trenutno nema protivnika protiv kojih možeš da računaš na pobedu. No, Zvezda je pod imperativom iste u susretu sa Bajernom u suprotnom, mogla bi da se načeka za prvo radovanje u ovoj sezoni elitnog takmičenja.

28.10.  Crvena zvezda - Bajern
04.11. Monako - Crvena zvezda
11.11. Fenerbahče - Crvena zvezda
17.11. Crvena zvezda - Asvel
22.11. Alba - Crvena zvezda
24.11. Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke