Šta kažu treneri Krke i Zvezde posle neverovatne utakmice?

Autor: Darko Mitrović
subota 11.12.2021.
20:29
Izvor: Sportske.net

Brojne reakcije izazvala su dešavanja u dvorani ''Leona Štuklja''.

AdmiralBet ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si
AdmiralBet ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Povezane vesti

Ekipa Krke bila je veoma blizu velikog iznenađenja u 11. kolu AdmiralBet ABA lige, vodila je i sa 18 poena prednosti na ulasku u poslednju četvrtinu, ali je posle velikog broja napravljenih prekršaja u poslednjoj četvrtini ostala bez čak četvorice ključnih igrača, što je Zvezda na kraju iskoristila i poenima Kalinića stigla do velikog preokreta.

Mogla je Krka i do produžetka, ali su sudije u poslednjoj sekundi dosudile tehničku grešku treneru Krke Daliboru Damjanoviću,što je i presudilo na kraju za 71:70 u korist Zvezde, s obzirom da je Kalinić pogodio sa linije penala.

Posle meča, Damjanović je bio ponosan na svoje igrače.

"Čestitam mojim momcima na borbi, želji, hrabrosti. Vodili smo veliki deo meča, ali onda se uvukla nervoza. Nismo znali da odgovorimo na neke stvari, imali smo previše izgubljenih lopti i loših rešenja. Ne mogu da zamerim momcima, igrali smo bez četvorice, možemo reći ključnih igrača za našu igru. Ali ako nastavimo da radimo normalno i konačno se okupimo, bićemo veoma opasni'', istakao je on.

Goran Bošković, pomoćni trener Crvene zvezde je dao izjavu posle meča umesto Dejana Radonjića koji je isključen u poslednjoj četvrtini.

''Bio je to veoma interesantan meč. Čestitam našim igračicama koje su uspele da se vrate posle dužeg zastoja. Čestitam i Krki koja je odigrala fenomenalno i praktično sve vreme bila u vođstvu. Da je pobedila ne bi bilo nezasluženo. Mi smo samo na kraju pokazali karakter. Posle meča Evrolige pre dva dana bilo je teško vratiti se fizički i psihički'', izjavio je Bošković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke