Šta Mega treba da uradi da bi pobedila Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.06.2021.
21:24
Izvor: Beta

Jovanović ima objašnjenje...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da njegova ekipa treba da izvuče pouke iz prethodne utakmice sa Crvenom zvezdom i da se, pre svega, energetski pokaže u boljem svetlu.

"Ponoviću neke bazične stvari, ali koje su opet jako bitne za predstojeću utakmicu, kao što su bile i za prethodnu. Intenzitet kontakta, ne samo u odbrani, već i u napadu, mora da bude na najvišem mogućem nivou", rekao je Jovanović, prenosi klub.

Košarkaši Mege dočekuju sutra ekipu Crvene zvezde u drugoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića trenutno zaostaju 0:1 u finalnoj seriji koja se igra na dve pobede

Jovanović je naveo da je njegova ekipa u prvom meču, kada je i uspevala da napravi dobru odbranu, "padala" na osnovnim stvarima kao što su skokovi u napadu.

"Sa tih 10 koje su imali u prvoj četvrtini, utakmica je otišla u pogrešnom smeru za nas. Kontakt, obavezna kontrola skoka i da u svakom trenutku što se tiče napada znamo šta hoćemo i da ne udjemo u ritam Zvezde, jer to onda neće biti dobro po našu ekipu", rekao je Jovanović.

"U svakom slučaju, treba da izvučemo pouke iz prethodne utakmice i da se pokažemo u boljem svetlu, pre svega, energetski da izgledamo bolje", dodao je on.

Kapiten Mege Milenko Tepić rekao je da je Zvezda u prvoj utakmici od samog starta nametnula svoj ritam i da je "na svakom posedu, na svakom skoku u napadu" bila "brža, odlučnija i agresivnija".

"Nismo sebe doveli u situaciju da možemo da igramo smislene i organizovane napade, dok su s druge strane oni izgradili samopouzdanje skokovima u napadu i pretvorili ih u dosta pogodjenih šuteva za tri poena", rekao je Tepić.

On je naveo da veruje da će crveno-beli i sutra igrati isto ili slično kao u prvoj utakmici.

"A naša prva i osnovna stvar je da im odgovorimo na pravi način, da budemo čvršći u kontaktu, bolji u zagradjivanju, da ne gubimo glavu i da ulazimo u napade s jasnom idejom i ciljem kako da dodjemo do poena", rekao je Tepić.

"Ako uspemo u tome, možemo da očekujemo drugačiju utakmicu u odnosu na prvu. Moramo da napravimo veliki iskorak u mentalnom pristupu utakmici i čvrstini sa kojom ćemo se sigurno suočiti, moramo da toga budemo svesni, da prvo to ispravimo pa ćemo da vidimo za dalje", dodao je kapiten Mege.

Utakmica Mega - Crvena zvezda igra se sutra od 20.00 u Hali "Mega Factory", bez prisustva publike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke