Šta nam se dešava sa košarkom, ni Mutin slogan više ne važi?

Autor: Darko Mitrović
Monday 30.11.2020
17:10
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Dugogodišnji član stručnog štaba našeg nacionalnog tima zabrinut za budućnost srpske košarke.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Selekcija Igora Kokoškova sve nas je šokirala nastupom protiv Švajcarske i porazom rezultatom 92:90, pogotovo što Švajcarci do tog meča nisu imali nijednu pobedu.

Danas je Švajcarska u četvrtom kolu poražena od Gruzije sa 91:84, što nam ide u prilog u pogledu plasmana na Evrobasket, ali nadajmo se da ćemo večeras protiv Finske ipak uspeti da se izdvojimo na drugom mestu u grupi i olakšati put ka plasmanu na završni turnir.

Dosadašnjim rezultatima u kvalifikacijama razočaran je i Miroslav Muta Nikolić, koji polako odustaje i od svog čuvenog slogana ''sve je to normalno''.

''Ma pratio sam meč, šta reći, naravno da je bruka izgubiti od Švajcarske.

Ovo već nije normalno! Ne bi smele ovakve stvari da nam se dešavaju. Poraz od Gruzije u Beogradu, sada od Švajcarske... Ne priliči nam to''
, konstatovao je Nikolić na početku razgovora za ''Kurir'', a onda je nakcenat stavio na, po njegovom mišljenju, najveći problem - preveliki broj stranaca u našim klubovima, pogotovo onim u KLS.
-
Baner
-
''Nije problem Borac, oni igraju ABA ligu... Problem je naša Košarkaška liga Srbije, da se pitam, tu bih zabranio Amerikance i pustio da igraju naša deca. A imamo talenata. Potpuno bez potrebe smo se okrenuli strancima, a imamo i dalje našu talentovanu decu. Kod mene u timu Vojvodine sve su naša deca!

Amerikanci treba da donose razliku, da budu mnogo puta bolji od naših igrača. Potrebno je da imamo kvalitetne srpske igrače i platiti ih da igraju ovde, a uz njih još dvojica stranaca. Evo, ja imam u timu igrača za kojeg garantujem da bi mogao da bude u rotaciji u Zvezdi i Partizanu. Dakle, ima srpskih igrača koji mogu da igraju za njih'', objasnio je popularni ''Muta''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Marco Popovich
Monday, 30.11.2020
18:15

Neka se obrati onom koga neki navijaci zovu DOKTOR I LEGENDA