Šta Papapetru donosi Partizanu? Dokazani evroligaški "revolveraš", Zvezdu ne pamti po dobrom!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.07.2022.
09:39
Izvor: Sportske.net

Rano jutros "eksplodirala" je nova bomba u Partizanu koji je ozvaničio i četvrto pojačanje ove sezone u vidu Joanisa Papapetrua.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Reprezentativac Grčke i doskorašnji kapiten PAO stigao je među "crno-bele" kao slobodan igrač, radi se igraču sa bogatim evroligaškim iskustvom zbog čega ga je beogradski klub i angažovao.

Kakav je bio protekle sezone?

Veoma dobar, ako uzmemo u obzir lošu evroligašku kampanju "zelenih" koji su regularni deo takmičenja završili na 13. poziciji, ispod Crvene zvezde i to bez ozbiljnije šanse da se izbore za TOP 8.

Papapetru je predvodio svoju ekipu sa 12 poena po meču uz 3.2 skoka u Evroligi, najefikasniju utakmicu odigrao je u porazu od Baskonije 81:79 kada je postigao 22 poena i na to dodao četiri asistencije.

Po indeksu korisnosti, najbolji je bio protiv Fenerbahčea u poslednjoj odigranoj utakmici u Evroligi za PAO koji je slavio sa 62:59, Papapetru je postigao 21 poena uz šest asistencija.

Crvenu zvezdu novi košarkaš Partizana nije upamtio po dobrom prošle sezone, za 29 minuta na parketu postigao je samo šest poena uz po tri skoka i asistencije u krahu Panatinaikosa u Beogradu 81:49. U Atini nije igrao.

U finalu plejof serije grčkog šampionata protiv Olimpijakosa nije uspeo da spreči prilično lak poraz od 3:0, u prvom meču postigao je 13, u drugom 17 poena uz devet skokova i indeks korisnosti 17, ali je podbacio u trećem susretu pošto je za 33 minuta postigao tek šest poena.

Kao "trojka" doneće novi kvalitet mladom timu Partizana, pokazao je da može biti prilično dobar u važnim susretima, ali i da mu je za to potrebna podrška čitave ekipe na parketu.

Može li predvoditi Partizan do željene destinacije zvane TOP 8? Iskustvo i kvalitet su tu, potrebno je još "samo" posložiti kockice...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
rivarinho
Tuesday, 19.07.2022
11:14

To je to, borba za 13.mesto...jaki drugi u Aba ako opet nesto ne zeznu