Šta se dešava kad pukne tabla u Srbiji?

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.12.2020.
23:42
Izvor: Sportske.net

Pre tridesetak godina se to rešavalo u hodu, a danas?

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Zanimljiva vest iz Košarkaške lige Srbije pojavila se danas u medijima, a tiče se dešavanja na utakmici između Metalca i Novog Pazara.

Tokom druge četvrtine, pri rezultatu 29:28 za ekipu Metalca, došlo je do pucanja košarkaške table, što je za domaćina bio nepremostiv problem - jednostavno, nisu imali rezervnu, pa je meč morao da bude prekinut, ali bi nastavak trebalo da usldi sutra.

Valjda će se do tada pronaći neka druga tabla...

U današnje vreme ovako nešto je retkost, ali pre tridesetak godina, na primer, svako snažnije zakucavanje bio je rizično, pa su table u takvim situacijama relativno često pucale.

Ali, tada nije bilo problema sa rezervnim tablama. One su uvek bile tu, ''pri ruci'', trebalo je 15-20 minuta da se zamene, posle čega su se utakmice nastavljale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 24.12.2020
04:55

Nekad su se table proizvodile u Elanu iz Srbobrana, pa iako nemaš rezervnu, lako se kupi druga. Sad sve ide iz inostranstva.

avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 24.12.2020
13:53

Nekada su koševi bili kruti,bez zgloba koji sada imaju i pri kačenju o njih ,dolazilo je do pucanja table.Zamena se završavala za 15 minuta i utakmice su nastavljane.Problem je što klubovi nemaju rezervni koš,koji bi se "dogurao" za par minuta,ali to je već problem siromaštva klubova,koji to ne mogu da obezbede.Ozbiljne košarkaške konstrukcije,kao u Areni,Pioniru i u hali na Novom Beogradu koštaju mnogo(takve su i u NBA),mada mislim da su ove u hali"Ranko Žeravica",prebačene iz Arene.Takve postoje i u Morači,a kupljene su od Arene,kada je Budućnost krenula u EL avanturu.