Šta se desilo između Skariola i Virtusa?

Autor: Nemanja Janošev
subota 16.09.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

Lokalni list otkriva pojedine detalje.

EPA-EFE/ATEF SAFADI
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Povezane vesti

Trofejni stručnjak Serđo Skariolo od juče više nije trener Virtusa iz Bolonje što je šokiralo evropsku košarku.

Istina je da se Skariolo dovodio u vezu sa odlaskom tokom leta, usled čega je i postojalo interesovanje Virtusa za srpskog trenera Dušana Alimpijevića, ali kako je on ostao u Bolonji, spolja se činilo da postoji čvrst osnov da ovaj tim u budućim sezonama smatramo još kompetetivnijim u Evroligi.

Međutim, nakon njegove poslednje konferencije za medije tokom koje je otvorio dušu i iskritikovao rad uprave, ista je odlučila da mu pokaže put ka izlaznim vratima i već juče promoviše selektora Letonije Luku Bankija.

Ali, šta je prava istina? To nam otkriva "Korijere Bolonja“ koja piše da je deo uprave Virtusa još od prošle zime radio na tome da se otarasi Skariola. Ni on sam nije bio uveren u istinitost projekta koji su mu oni obećavali, ali želja uprave bila je da on krene put Real Madrida i tako sačuvaju još 1.000.000 evra koje bi Skariolu sledovalo ugovorom za sezonu koja predstoji. Nisu uspeli u tome.

Ovaj list piše i o tome kako je Virtus bio vrlo blizu dogovora sa Nikolom Milutinovom, ali da je prvi čovek kluba Paolo Zaneti najednom rešio da smanji troškove mimo onih koje su ranije uspostavili. Klub je Skariolu zacrtao cilj da se Virtus vrati u bitku za ulazak na Fajnal for Evrolige, da bi potom zbog ulaganja u infrastrukturu odlučeno da budžet mora da se umanji, ali da ambicije ostaju iste. Odnos između izvršnog direktora kluba Luke Baraldija i Skariola gotovo da nije postojao još od završnice sezone iz 2022. godine upravo iz razloga što tim nije ojačan na način na koji je italijanski strateg to želeo, a lanac oko njegovog vrata se zatezao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke