Šta se desilo sa Bogdanovom Atlantom?! Potop u drugom poluvremenu, slično prošao i Finiks

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.03.2023.
23:29
Izvor: Sportske.net

Imali su 24 poena prednosti na startu treće četvrtine, a onda...

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Nedugo posle trijumfa Denvera nad Bruklin Netsima, uz novi tripl-dabl Nikole Jokića, završena su još dva večerašnja susreta NBA lige.

San Antonio Sparsi su pred svojim navijačima savladali Atlantu posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, rezultatom 126:118.

Atlanta je fantastično odigrala prve dve četvrtine, pogotovo u napadu, s obzirom da je u tom periodu postigla čak 83 poena, uz prednost od 22 poena razlike.

Gosti su izgledali nezadrživo i činilo se da San Antonio neće uspeti da se vrati u meč. Ali, nastavak utakmice doneo je potpuno drugačiju sliku na terenu, i to već u trećoj četvrtini, kada su Sparsi već istopili prednost Atlante. Dobili su taj deo igre sa 39:20, uveli meč u neizvesnu završnicu, a tokom poslednje četvrtine ne samo napravili preokret, nego na kraju ostvarili i ubedljiviju pobedu.

Briljirao je Keldon Džonson sa 29 poena, 10 skokova i pet asistencija, a uz njega i Vasel, takođe sa 29 postignutih poena.

U ekipi Atlante Marej 22 poena, osam asistencija i šst skokova, Okongvu je upisao 17, a Klint Kapela 15 poena i 12 skokova. Naš Bogdan Bogdanović 13 poena, dva skoka i jednu asistenciju za 23 minuta, uz šut iz igre 4/8.

San Antonio je ovom pobedom, 19. ukupno, prepustio poslednje mesto na Zapadu ekipi Hjustona koja ima pobedu manje, a Atlanta je osma na Istoku sa skorom 35-36.

Zanimljiv meč odigrale su i ekipe Oklahome i Finiksa, a domaći su na kraju trijumfovali rezultatom 124:120.

Donekle je bio sličan i razvoj događaja kao u duelu Sant Antonija i Atlante. Finiks je bio bolji tim tokom prvog poluvremena, vodio je na poluvremenu sa 69:57, ali sredinom poslednje četvrtine Oklahoma pravi preokret, nešto kasnije stiče i deset poena prednosti, a Sansi do kraja nisu imali pravi odgovor.

Ovaj meč je, zapravo, bio svojevrsni ''revolveraški obračun'' Gildžus-Aleksandera u ekipi Oklahome, koji je upisao 40 poena, pet skokova i četiri asistencije, i sa druge strane još efikasnijeg Devina Bukera koji se zaustavio na 46 poena, tri skoka i jednom asistencijom. Uz njega odličan je bio i Kris Pol sa 14 poena i 13 asistencija.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke