Šta se desilo sa Partizanom?! Panterovo očajno šutersko veče, stao i Papapetru, ništa od finala!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.09.2022.
20:37
Izvor: Sportske.net

Očajna igra crno-belih posle sasvim solidnog prvog poluvremena.

Marko Djokovic/Starsport
Marko Djokovic/Starsport

Povezane vesti

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u finale VTB Superkupa posle večerašnjeg ubedljivog poraza od Zenita u Moskvi rezultatom 81:65.

Crno-belima je večeras bio dovoljan i poraz od 11 poena razlike, imali su vođstvo na poluvremenu, ali im to ništa nije pomoglo jer su u drugom poluvremena doživeli pravi raspad sistema na terenu.

Tako će se Zenit u nedelju boriti za trofej protiv CSKA, Partizan i Uniks igraće za treće mesto, a Mega i Lokomotiva za petu poziciju na VTB Superkupu.

Crno-beli su posle ubedljive pobede nad Lokomotivom u prvom kolu (92:70) i večeras odlično startovali, poveli su 8:0, pa 14:4 posle pet minuta igre i delovalo je tada da crno-beli grabe ka finalu, pogotovo što im je odgovaralo i ''minus 11''.

Zenit je potom zaigrao bolje i do kraja prve četvrtine poveo sa 20:17, ali je Partizan predvođen Nanelijem u drugom kvartalu bio potpuno ravnopravan, da bi u finišu crno-beli stigli i do vođstva od 40:37, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Treća deonica je donekle zaličila na prvu, u smislu da je Partizan ponovo uspeo da stekne osetniju prednost, poveo je sa 51:44, ali kada je izgledalo da crno-beli grabe ka pobedi, Zenit pravi seriju 9:0 i dolazi do vođstva od 53:51. Usledila je promašena trojka Anđušića, što na drugoj strani kažnjava sve raspoloženiji Fridzon i seriju Zenita uvećava na 12:0, a vođstvo svog tima na 56:51.

Željko Obradović je reagovao tajm-autom, ali još jedan loš napad izveli su crno-beli, Panter je izblokiran u prodoru. Pred sam kraj treće četvrtine Naneli svojim pogotkom konačno prekida seriju rivala, ali samo nakratko. Zenit uzvraća novom serijom od 8:0 i početkom poslednjeg kvartala tim iz Sankt Petersburga poveo je sa 11 poena razlike - 64:53!

Tako je Partizan počeo da se kocka i sa već viđenim plasmanom u finale VTB kupa, ali trener Obradović nikako nije uspevao da zaustavi sunovrat u igri svog tima i Zenit je na pet i po minuta do kraja stigao i do ''plus 17'' - 73:56.

Ni to nije bilo sve, Zenit je kasnije poveo i sa 81:60, pa je Partizanu potpuno neočekivano pretio i pravi debakl u ovom meču.

Džejms Naneli sa 18 i Jam Madar sa 15 postignutih poena bili su znatno bolji od ostalih u ekipi Partizana, a posebno je podbacio Kevin Panter bez ijednog poena, uz 0/8 šut iz igre. I Papapetru je posle odličnog debija protiv Lokomotive večeras ostao bez poenterskog doprinosa u napadu.

U pobedničkoj ekipi najzaslužniji za preokret bio je Denis Zaharov koji se razgoropadio u drugom poluvremenu i meč završio sa 16 poena. Tomas Vimbuš se zaustavio na 14, a Igor Volkin na 11 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke