Šta se Đorđu Đokoviću nije dopalo u projektu KK Dubai? ''Ne krijem ništa...''

Autor: Darko Mitrović
petak 25.10.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net

Zašto je napustio upravu novog učesnika AdmiralBet ABA lige?

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Uz Dejana Kamenjaševića, Đorđe Đoković je bio jedno od najprepoznatljivijih lica iz novoformiranog Košarkaškog kluba Dubai, pre nego što su uopšte i angažovani prvi igrači tokom leta.

Đoković je obavljao funkciju sportskog direktora, ali kada je potvrđeno da će Dubai igrati u AdmiralBet ABA ligi ove sezone, ali ne i u Evrokupu, Đoković je odlučio da se povuče iz tog kluba.

Šta se tu zapravo izdešavalo Đoković je otkrio u intervjuu za ''Nova.rs''.

''Ne krijem ništa, Dubai je prelep projekat na njemu sam radio četiri godine. Jedan od uspeha je da se to ne sazna, pričalo se da postoji Dubai koji može u Evroligu, ali se nigde nije objavljivalo. To je projekat gde sam se istinski posvetio i dao mnogo, uspeh koji sam postigao sa malom ekipom koja je radila na tome je vanserijski. 

Kad smo počeli da radimo na tome smejali su nam se ljudi, bilo je smešno da Dubai igra Evroligu, a kad smo spomenuli AdmirlBet ABA ligu, tek su onda prasnuli u smeh. Međutim uspeli smo.

Dobra stvar koja je proizašla iz toga je da je Srbija dobila još jednog predstavnika u AdmiralBet ABA ligi, tu postoje dve moje strane. Ponosan sam na to što sam ubacio Dubai u AdmiralBet ABA ligu, Dubai je dobio ponudu za Evrokup koju su čelnici Dubaija odbili iz nekih svojih razloga, da ne ulazim previše u to. 

Nisam se slagao sa tim i nisam želeo da odgovaram za te postupke, tuđi postupci bi se svalili na mene, iako nemam ništa sa tim. Nisam hteo da kvarim mnoge odnose koje sam stvorio u tom svetu'', naglasio je Đoković.

Još nešto mu se nije dopalo na početku sezone - poluprazne tribine u ''Kola Kola areni'' u Dubaiju.

''Kako će se stvari odvijati ne znam, ispratio sam prvu utakmicu sa Crvenom zvezdom gde su imali pet hiljada ljudi. Za mene je to neuspeh jer hala ima 14.000 sedećih mesta čitava ideja je bila da se napuni hala, da bude puna svaku utakmicu nezavisno da li se igra sa Zvezdom ili Spartakom ili nekom trećom ekipom. 

Želim im sve najbolje. Ja živim između Beograda i Dubaija, uvek volim da odem tamo i smatram da Dubai zaslužuje da bude u sutrašnjoj Evroligi. Bliski istok je centar sveta, svi idu ka njemu, videli smo šta su uradili na Mundijalu'', izjavio je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke