Šta su čelnici ABA lige tražili od Evrolige, nije se ticalo Partizana?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.05.2020.
16:48
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Dok su se navijači Partizana nadali još jednom mestu u Evroligi, čelnici ABA lige imali su, izgleda, druge prioritete u razgovorima sa Evroligom.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Posle današnje odluke Borda Evrolige da se prekinute sezone u Evroligi i Evrokupu ne nastave i da u narednoj sezoni Evrolige igraju iste ekipe kao i u ovoj sezoni, oglasio se i prvi čovek ABA lige Domagoj Čavlović.

ABA liga sada dospeva u centar pažnje, jer već 27. maja treba da se donese odluka o eventualnom nastavku sezone, ali od danas je gotovo izvesno da će se samo ''prepisati'' odluka Borda Evrolige, i da se ni regionalna liga neće nastavljati.

I Domagoj Čavlović u razgovoru za ''Telegraf'' naglašava da ne treba ništa ''na silu'' pokušavati kada je u pitanju završetak sezone, pogotovo što je od danas jasno da ni titula u ABA ligi ovog proleća ne znači ništa po pitanju plasmana u Evroligu.

Međutim, čelnici ABA lige su već vodili neke razgovore sa Evroligom oko broja učesnika u Evrokupu, iako su mnogi verovali da se radilo na lobiranju da ABA liga dobije dva učesnika naredne sezone.

''Naši razgovori sa Evroligom su bili u smeru još jednog mesta za Evrokup, nisu nam mogli ništa obećati. Vidim da su se neke ekipe odlučile za FIBA Ligu šampiona, pa je moguće da dobijemo još jednu pozivnicu. Cedevita Olimpija i Mornar su četvrti i peti klub, pa bi bilo dobro da dobijemo četiri naše ekipe u Evrokupu'', izjavio je Čavlović.

Za sada, ''zagarantovano mesto'' u Evrokupu sledeće sezoneima Partizan kao jedan od četvrtfinalista ove sezone, ali slaba je ovo uteha crno-belima koji su imali najbolji učinak i u ABA ligi, i u Evrokupu.
-
Baner live stream

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DVA HRAMA
Monday, 25.05.2020
17:06

Али 1000 пута од нас праве магарце у свим је*еним спортовима. Седам, осам година нема апсолутно нико да дигне гард барем у било ком спорту, изузев Марка Николића! Да Мића Берић је часно одступио, али није ни пружао неки отпор. И треба да нас је*у у свим спортовима, да нас убијају кад ми никакав отпор ни не пружамо.  Да ли је Остоја крив НИЈЕ, али је наиван као француска собарица, а ваљда је такав и подобан за управу Партизана. Смрт фашизму, живео Партизан!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 25.05.2020
18:52
avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 26.05.2020
16:21

Добро је да си схватио да сте у живом блати и полако тонете.