Šta su "večiti" pokazali u svojim reprezentacijama?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 27.02.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Petorica igrali za Srbiju.

EPA-EFE/MARK R. CRISTINO
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Povezane vesti

Posle Kupa Radivoja Koraća usledila je reprezentativna pauza, a košakraši srpskih "večitih" rivala Crvene zvezde i Partizana nastupali za svoje selekcije.

Zvezdu su u ovom kvalifikacionom prozoru u Evropi i Južnoj Americi predstavljali: Jago dos Santos (Brazil), Adam Hanga (Mađarska), Rokas Gedraitis (Litvanija), Majk Tobi (Slovenija), Dejan Davidovac i Luka Mitrović (Srbija).

Jago je sa Brazilom igrao protiv Paragvaja u utakmici koju je njegova selekcija rešila u svoju korist sa ubedljivih 108:43. Na tom meču Zvezdin plej imao je učinak od 22 poena i po pet skokova i asistencija.

Hanga je sa Mađarskom doživeo poraze od Islanda i Italije. Njegovih devet poena, 6.5 skokova i 4 asistencije u proseku nisu bile dovoljne Mađarima.

Gedraitisova Litvanija bila je polovična. Prvo su Litvanci savladali Poljsku, da bi bili poraženi u Estoniji. Šuter crveno-belih Poljacima je ubacio 13, a Estoncima samo tri poena.

Veoma dobar bio je Zvezdin centar Tobi u dresu Slovenije koja je upisala pobede nad Ukrajinom i Izraelom, a naturalizovani Amerikanac imao prosek od 15.5 poena i 10.5 skokova.

Što se Davidovca i Mitrovića tiče oni su sa Srbijom takođe bili uspešni u duelima sa Finskom i Gruzijom. Davidovac je bio solidan sa 3.5 poena i 5.5 skokova, dok je kapiten "orlova" Mitrović briljrao sa prosekom od 14.5 poena.

Partizanovi igrači, osim reprezentativaca Srbije, odigrali su samo jednu utakmicu za svoje reprezentacije, a crno-bele su u ovom prozoru predstavljali: Bruno Kaboklo (Brazil), Džejlen Smit (Hrvatska), Mateuš Ponjitka (Poljska), Zek Ledej (Azerbejdžan), Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz i Balša Koprivica (Srbija).

Kaboklo je u tandemu sa Jagom demolirao slabašni Paragvaj, a centar Partizana imao je učinak od 12 poena i 9 skokova.

Smit je sa Hrvatima poražen od Francuske, a u "kockastom" dresu postigao je 13 poena, uz tri asistencije.

Ponjitka se nije proslavio, kao ni njegova Poljska. U meču koji je on odigrao Poljaci su poraženi od Litavnije, a igrač crno-belih imao 13 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Zanimljivo je bilo gledati Ledeja u dresu Azerbejdžana. Krilni centar Partizana debitovao je za ovu reprezentaciju i bio najefikasniji kod Azera sa 22 poena u porazu od Švajcarske.

Od srpskih reprezentativaca ubedljivo najbolji utisak ostavio je Avramović sa prosekom od 15 poena u pobedama "orlova" nad Finskom i Gruzijom. Jaramaz se nije proslavio sa skormnim učinkom od po tri poena na oba meča, dok je Koprivica odigrao tek dva minuta i postigao jedan poen u meču protiv Finske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke