Šta to nije kako Željko želi i kako je prokomentarisao ''onaj'' tajm-aut...

Autor: Darko Mitrović
subota 09.10.2021.
22:13
Izvor: Sportske.net

Još uvek nije sve kako to trener Obradović želi.

Dragana Stjepanovic/Starsport.rs ©
Dragana Stjepanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan ređa pobede na startu AdmiralBet ABA lige, crno-beli su u prva tri kola savladali Zadar i Split u gostima, a večeras i SC Derbi u ''Štark Areni'' sa 79:57.

Ali, poslednji Obradovićev tajm-aut na oko tri minuta pre kraja utakmice i pri rezultatu 75:49 za crno-bele, pokazao je da trener Partizana ima šta da zameri svojim igračima. Na konferenciji za medije posle meča prokomentarisao je taj tajm-aut.

''Greške su sastavni deo, mladi igrači su takvi, treba to istrpeti. Od njih samih će zavisiti koliko će dobijati šansu, tako da još jednom ponavljam, zavisiće od utakmice od utakmice. Posle prelazimo u ritam od dve utakmice sedmično. Moramo da vodimo računa i o svežini igrača, moramo da igramo sa što više igrača je moguće'', izjavio je Obradović.

U suštini je zadovoljan posle svega, ali je i otkrio šta to još nije bilo kako je očekivao i na čemu još treba da se radi u narednom periodu.

"Utisci su veoma pozitivni. Mislim da smo odigrali veoma ozbiljno ovu utakmicu, na takav način smo se i pripremali, sa velikim poštovanjem za večerašnjeg protivnika koji je u prethodnom kolu odigrao izvanredno protiv Zadra. Pokazali su da imaju izuzetno talentovane igrače, da su ekipa koja veoma dobro šutira za tri poena i koja razume igru.



Ono na čemu smo insistirali jeste da naša odbrana od starta pa sve do kraja utakmice bude na nivou koji je potreban da bismo sprečili njihove kreatore i šutere da dođu u poziciju za lak šut. Uglavnom smo igrali odbranu dobro.



Ono što je evidentno jeste da moramo da ubrzamo igru. Imali smo 18 asistencija uz čak 21 izgubljenu loptu, to nije normalan broj i to je ono na čemu najviše radimo na treninzima, ali za sada to ne ide onako kako bismo voleli da bude.



U svakom slučaju još jedna pobeda, čestitke igračima na tome, čestitke na pristupu, na tome što su poštovali protivnika, sebe i navijače koji su došli u ovom broju da nas bodre, a želim da iskoristim priliku da im se zahvalim na tome", izjavio je Obradović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke