Šta Zvezdi treba za uspon u Evroligi?

Autor: Darko Mitrović
subota 15.06.2024.
19:05
Izvor: Sportske.net

Trener sferopulos govorio i o igračkom kadru, ali i uslovima u dvorani.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Preneli smo već jedan deo opširnog intervjua koji je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos dao za klupski sajt, a koji se odnosio na prošlu sezonu u AdmiralBet ABA ligi, kao i brojnim problemima sa povredama.

U nastavku je govorio i o Zvezdinim mogućnostima u Evroligi, gde je prošle sezone šampion Srbije ostvario rezultate ispod očekivanja, iako je malo nedostajalo da ta slika bude mnogo bolja.

''U Evroligi smo bili blizu pobeda u bar 10 utakmica. I pored svih povreda koje smo imali, tim je bio konkurentan. Sada, kada analiziramo utakmice i imamo povratne informacije, jasno nam je da je trebalo još nešto i to 'nešto' ćemo pokušati da donesemo u sledećoj sezoni. 

To se ne odnosi samo na nove igrače, već i na nov mentalitet, na više vere u sebne i ono što radimo i tako ćemo biti sigurni da radimo prave stvari na pravi način, a onda će i rezultati doći'', rekao je Sferopulos.

Najavio je da će u sledećoj sezoni veću šansu dobiti dojučerašnju junior andrej Kostić, a od pojačanja je ''nogu povukao'' dosadašnji centar Mege Uroš Plavšić.

''Doveli smo Plavšića koji nije tako mlad, ali od njega takođe očekujemo mnogo. Može da uradi dosta dobrih stvarti za tim, ima više iskustva od Kostića i biće mu potrebno manje vremena da se adaptira. Verujem da će biti spreman da igra na ovom nivou Evrolige. Meni kao treneru je važno da se obezbedi kontinuitet za klub. Ovi mladi igrači koje smo doveli obezbeđuju upravo to, kontinuitet za klub'', rekao je on.

Ipak, nada se i boljim uslovima za treninge i igru u dvorani.

''Imamo mladu bazu domaćih, srpskih igrača koji će uvek biti baza tima. Moramo da stvorimo bolje uslove za igrače, kao i za sve ljude koji su nam podrška u svakodnevnom radu. Imamo sjajno osoblje, ali jednostavno, pottebna su nam bolja zdanja za osoblje i igrače kako bi imali sve uslove da pruže maksimum na terenu. 

Da pojasnim, vrlo sam srećan i zadovoljan. Predsednik kluba gospodin Čović, predsednik UO gospodin Drčelić i menadžment kluba žele da podignu klub na viši nivo, stvarajući nam sjajne uslove. Nekim delovima hale je neophodno unapređenje i poboljšanje, jer ne možemo trenirati u 2024. i 2025. godini uz uslove koji odgovaraju onima od pre 20 godina.

Potrebno je da prilagodimo prostorije i halu novim potrebama koje zahteva ovako veliki klub. To je ono što pokušavamo i zaista želim da izrazim zahvalnost, jer svi oni pokušavaju da obezbede bolje uslove za tim. Tada ćemo imati bolje uslove, perfektne uslove da radimo svoj posao još bolje i ostvarimo još bolje rezultate u odnosu na prošlosezonske''.

Kako bi trebalo da izgleda ekipa Crvene zvezde u sledećoj sezoni?

''Mi želimo da zadržimo bazu igrača iz prethodne sezone, pod tim podrazumevam neke strance sa kojima smo već produžili ugovore. Još uvek razmišljamo i razgovaramo sa svim igračima koji su bili deo ekipe u ovoj sezoni i to ćemo uraditi u narednim danima.

Moramo da zadržimo osnovu iz ove sezone, srpsku osnovu, zatim da dovedemo još neke nove igrače, kako strane, tako i srpske, kao na primer Plavšića koga smo već doveli. Oni će nam doneti energiju, atleticizam i veštine potrebne da budemo još jača grupa igrača koja može da se takmiči na najvišem nivou. To su planovi'', zaključio je Sferopulos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke