Stao Avramović, stali ''Orlovi'', Srbija razočarala u Rigi!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.06.2022.
20:19
Izvor: Sportske.net

Tako je to kad je samo jedan igrač šuterski raspoložen.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije značajno je otežala svoj put ka plasmanu na Svetsko prvenstvo.

''Orlovi'' su večeras gostovali u Rigi, gde su u okviru petog kola kvalifikacione Grupe A poraženi od domaće Letonije rezultatom 66:59.

Letonci su se tako izdvojili na prvom mestu sa četiri pobede i jednim porazom, a Srbija je pretrpela i drugi poraz u ovoj grupi, pa će verovatno pasti na treće mesto ako Belgijanci večeras savladaju poslednjeplasiranu Slovačku.

Tokom prvog poluvremena Srbija je uglavnom bila ravnopravan rival, ali je bio evidentan problem u napadu, gde je sav teret pao na Aleksu Avramovića koji jeste bio raspoložen, jeste ubacio 16 poena u prvom delu igre, ali svi ostali su bili gotovo bezopasni po koš domaćeg tima.

Najviše zahvaljujući Avramoviću Srbija je vodila sa 31:25 posle prvog poluvremena, ali u trećoj četvrtini je usledio pravi rezultatski brodolom našeg nacionalnog tima.

Letonci su uspeli da zaustave Avramovića, niko od ostalih nije uspeo da preuze odgovornost, pa je kao posledica toga domaći tim dobio ovaj deo igre sa 21:7 i preuzeo potpunu dominaciju na terenu.

Pojačanja iz NBA lige, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović večeras su bili daleko od očekivanog nivoa, Filip Petrušev, na primer, imao je 0-4 ukupan šut iz igre, ali je utisak donekle popravio sa deset skokova.

Problem za naš tim bila je i povreda Marka Jagodić-Kuridže u prvom poluvremenu, a u poslednjem kvartalu Letonci su rutinski završili posao i ostvarili veoma važnu pobedu.

Aleksa Avramović je ostao na 16 poena iz prvog poluvremena, od ostalih Marinković jedini još dvocifren sa 12 poena.

Kod Letonaca Arturs Kuruc 13 poena, Grazulis i Cavars po 10 poena.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke