Stef Kari hvalospevima o Srbiji: "Sećam se Novog Sada, biće zabavno i teško protiv Jokića i Bogdana"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 14.07.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Seća se poraza 2007, ali i pobede 2014.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Jedan od najvećih šutera svih vremena i reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država Stef Kari upitan je od strane srpskih medija o sećanjima iz 2007. godine i Mundobasketa za igrače do 19 godina koji se održao u Novom Sadu.

Selekcija SAD je stigla u Abu Dabi pre dva dana i tu će, baš kao i reprezentacija Srbije vršiti pripreme za Olimpijske igre. Dva tima će se susresti u sredu od 18.00 sati u prijateljskoj utakmici, a zatim će igrati i u Lilu u okviru Olimpijskog turnira.

Stefa Karija ne vežu baš sjajne uspomene za Srbiju jer je kao još košarkaš u nastajanju igrao u Novom Sadu na Mundobasketu i ostao je uskraćen za zlato pošto je generacija predvođena Milanom Mačvanom, Bobanom Marjanovićem, Markom Kešeljom i drugima bila bolja u finalu u Spensu.

Od strane srpskih medija, Kari je upitan da prokomentariše "orlove", ali i upravo tu 2007. godinu.

"Igrao sam u U19 timu 2007. godine. Pobedili smo ih u grupnoj fazi, a oni su nas pobedili u finalu za zlatnu medalju. Onda smo ih pobedili 2014. godine u Španiji tokom Svetskog prvenstva u Španiji. Mnogo istorije. Jasno je, imate Jokića koji je postigao sve što je postigao tokom karijere, igrati protiv njega i Bogdanovića biće dosta zabavno. Znamo se svi. Iskreno, ne znam kako će biti igrati protiv njih ovde, ali su sa nama u grupi na Igrama i eto, čeka nas nekoliko dobrih okršaja. Biće teško dobiti Srbiju, zato mi moramo da budemo fokusirani na ono što mi znamo i da to sprovedemo u delo. Srbija je dosta težak rival, kao i još neke reprezentacije koje ćemo videti na Igrama ", rekao je Stef Kari, a prenosi "Telegraf".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke