Stef Kari napunio koš Memfisu, Voriorsi preuzeli osmo mesto!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.05.2021.
00:09
Izvor: Sportske.net

Kad mu krene, nemilosrdan je!

Beta/AP Photo/Jeff Chiu
Beta/AP Photo/Jeff Chiu

Povezane vesti

Završnica ligaškog dela sezone u NBA ligi donela je večeras i okršaj direktnih konkurenata za osmo mesto u Zapadnoj konferenciji, Golden Stejt Voriorsa i Memfis Grizlisa.

Zahvaljujući fenomenalnom Stefu Kariju, Voriorsi su slavili rezultatom 113-101 i tako sa 39 pobeda i 33 poraza preuzeli osmu poziciju od večerašnjeg rivala, koji ima skor 38-34.

Kari je upisao 46 poena večeras, uz devet asistencija i sedam skokova, a upravo on je i rešio meč u završnici, kada je sa dve vezane trojke odveo Golden Stejt na deset poena razlike - 109:99 na ulasku u poslednji minut, na šta gosti nisu imali odgovor.

Prvo poluvreme bilo je uglavnom ravnopravno, da bi u trećem kvartalu Golden Stejt stekao ubedljivu prednost od 16 poena razlike. U poslednjoj četvrtini, Memfis predvođen raspoloženim Bruksom nakratko stiže do preokreta, ali onda se razgoropadio Stef Kari i rešio meč u korist Voriorsa.

U pobedničkoj ekipi se, uz pomenutog Karija, istakao i Vigins sa 21 poenom i 10 skokova, a goste je predvodio Valančijunas sa 29 poena i 16 skokova.

Ranije večeras, Finiks je trojkom Mura slavio protiv San Antonija, a pobede su ostvarili i Indijana, Njujork i Vašington, uz novi tripl-dabl Rasa Vestbruka.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke