Stef Kari presudio Kingsima, Vembi udario na Bobija, Jović zapažen u porazu Majamija

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.10.2023.
08:31
Izvor: Sportske.net

I noćas je odigrano nekoliko zanimljivih mečeva u okviru predsezone NBA lige.

Beta/AP Photo/Darren Abate
Beta/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Ponovo je u centru pažnje bio prvi pik sa ovogodišnjeg drafta, supertalentovani Francuz Viktor Vembanjama.

Njegov San Antonio je dočekao Hjuston Rokitse i slavio sa 117:103, pa je i naš Boban Marjanović imao priliku da se upozna sa kvalitetima 2.24 metra visokog Vembanjame.

Pobedi svog tima Vembanjama je doprineo sa 15 poena, 6 skokova i jednom asistencijom za oko 20 minuta u igri, ali i uz loš šut iz igre (3/10, od toga trojke 2/5). Efikasniji od njega u San Antoniju bio je samo Devin Vasel sa 25 poena i tri uhvaćene lopte.

Rokitse je predvodio Džabari Smit Džunior sa 20 poena i 5 skokova, a uz njega najbolji je bio Džinatan Vilijams sa 19 poena i 8 skokova. Naš Boban Marjanović je za pet i po minuta u igri upisao dva poena, dva skoka i jednu asistenciju.

Noćas je nastupio i naš reprezentativac Nikola Jović, čiji je Majami na svom terenu poražen od Bruklin Netsa sa 107:104.

Domaći su igrali bez svoje prve zvezde Džimija Batleta, kao i Tajlera Hiroa i Kevina Lava, a u njihovom odsustvu Jović je na terenu proveo skoro 24 minuta i za to vreme ostvario učinak od 9 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

Hajsmit je sa 15 poena i tri skoka bio najefikasniji u Majamiju, a u pobedničkoj ekipi to su bili Voker sa 22 i Šarp sa 19 poena.

Rezultatski najzanimljivije bilo je u kalifornijskom duelu Golden Stejt Voriorsa i Sakramentro Kingsa. Voriorsi su slavili sa 116:115, a čovek odluke je, naravno, bio Stef Kari čija je trojka presudila u poslednjim trenucima.

On je meč završio sa 30 poena, pet asistencija i četiri skoka, a na drugoj strani istakli su se Foks sa 25 i Marej sa 24 poena.


Inače, Kingsi su na početku poslednje četvrtine imali 15 poena prednosti, ali im to nije vredelo pored raspoloženog Karija koji je već ''namestio ruku''.

Najubedljivija noćas je bila ekipa Vašington Vizardsa koja je kao gost savladala Njujork Nikse sa 131:106.

Briljira je Džordan Pul sa 41 poenom, pet skokova i dve asistencije, Muskala ga je pratio sa 20 poena i 8 skokova, a na drugoj strani najefikasniji Rendl sa 20 poena i 10 skokova, kao i Kanađanin Beret sa 19 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke