Stef Kari rasturio rođenog brata, Kris Pol u drami prestigao Medžika, "haubica" Berta protiv Pokuševskog!

Autor: Boris Jovanović
utorak 20.04.2021.
08:17
Izvor: Sportske.net

Lider Voriorsa u zastrašujućoj formi, mesto u istoriji za Krisa Pola...

AP Photo/Matt Slocum
AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Stef Kari je nastavio sa sjajnim partijama. Ubacio je 10 trojki, ukupno 49 poena u pobed u Filadelfiji. On je prestigao Kobija Brajanta kada je u pitanju broj utakmica u nizu sa 30+ poena, u kategoriji igrača starijih od 33 godine. On ima i najdužu seriju u istoriji svoje franšize od Vilta Čembrlena i 1964. godine. Stefovi brojevi su impresivni čak i za njegove standarde, prošle nedelje je u proseku postizao 43.8 poena uz šut oko 55% za tri poena, imao je blizu šest skokova i pet asistencija. Na drugoj strani brat Set je ubacio 15 poena, Embid imao 13 skokova, uz 28 poena i 8 asistencija. Iako nije dobro šutirao, pogodio je 11 od 14 slobodnih bacanja.

Džejson Tejtum je napravio prvi tripl-dabl u karijeri, 14 poena, 13 skokova, 10 asistencija. Ali se ispromašivao pa je Boston još jednom pokazao da kada nisu kompletni problem je preveliki, nedostajali su Kemba i Markus Smarta, nije bilo ni Furnijea. Njegov doskorašnji klupski drug Nikola Vučević je uz 29 poena, imao 9 skokova. Bulsi su prekinuli seriju Kelta od šest pobeda, i to bez Lavina. 

Dva Džeksona, Frenk i Džoš su režirali tesnu pobedu Detroita protiv Klivlenda, dok su oslabljeni Pejsersi poraženi kod kuće od San Antonija. Odličan start Derika Vajta koji je ubacio 16 od 25 poena u prvoj četvrtini je otvorio vrata pobede gostima. 

Majami je bez Batlera, Hiroa i Adebaja koji u proseku postižu 55 poena po meču, slavio protiv Hjustona. Kendrik Nan je ubacio 30 poena, Dankan Robinson i Dragić dodali po 19, prednost Hita na poluvremenu je već bila velika, ali Bjelica nije dobio priliku.

Aleksej Pokuševski je bio mnogo slabiji nego na prošloj utakmici kada je imao čak šest blokada, završio je sa osam poena, pogodio dve trojke, ali uz loš šut, imao 4 skoka, 5 asistencija i čak 8 izgubljenih lopti. Oklahoma je izgubila u Vašingtonu, pogađate, Vestbruk je sa 13 poena, 17 asistencija, 11 skokova napravio osmi tripl-dabl u nizu, 172. u karijeri, na devet je koraka od Oskara Robertsona. Bil je dodao 30 poena, Bertans ubacio šest trojki nakon povratka na teren, pa Vizardsi nastavljaju lov na doigravanje.

Drama u Milvokiju, Devin Buker je fauliran u poslednjoj sekundi produžetka, Pi Džej Taker je napravio loš potez, poklonio pobedu Sansima. Iako je domaća publika zviždala iz sve snage, nevolja je što je Buker jedan od najboljih izvođača slobodnih bacanja u ligi. Pogodio je prvo i pobeda je otišla iz Viskonsina.

Da ne zaboravimo Krisa Pola, on je peti najbolji asistent lige u istoriji, preskočio je Medžika Džonsina, sada ima 10 145, četiri više od legendarnog pleja Lejkersa. 

"Nema više Medžika, takav se ne rađa", skromno je konstatovao Pol. Janis je ubacio 33 poena, ali je propustio poslednja četiri minuta produžetka zbog grča, možda je i to bilo odlučujuće. 

Juta je lako izašla na kraj sa Lejkersima, osvetila poraz od subote. Vratili su se Gobert, Konli i Fejvord, nije bilo Donovana Mičela, ali su šutirali najbolje u sezoni. Klarkson je ubacio 22, Ingls 21 poen. Šampion je bez Lebrona i Dejvisa na 7-9, a imaju 14-16 od kada se Dejvis prvi povredio polovinom februara.

IGRAČINA!
Posted by Sportske.net on Понедељак, 19. април 2021.

Fenomenalna partija Nikole Jokića presudila je "Grizlijima" u produžetku.

Rezultati: 

Detroit - Klivlend 109:105
Boston - Čikago 96:102
Filadelfija - Golden Stejt 96:107
Indijana - San Antonio 94:109
Majami - Hjuston 113:91
Vašington - Oklahoma 119:107
Milvoki - Filadelfija 127:128 pr.
Denver - Memfis 139:137 pr.
lejkersi - Juta 97:111 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke