Stef Kari - Suze i smeh...

Autor: Miloš Marković
utorak 05.05.2015.
10:27
Izvor: Sportske.net

Najbolji je. Zasluženo. Stef Kari je sjajan momak.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Isprva mu je glas dobio neobično visoku boju. Nakon toga su mu se oči zacrvenele. Na kraju je zaplakao.

Osećaj mu je dobro poznat, prati ga tokom cele karijere.

Počev od škole, kada nije mogao da dobije stipendije i kada su mnogi sumnjali da poseduje potencijal i kvalitet da postane profesionalni košarkaš. Bez obzira na njegovo zvučno ime.

Od Dejvidson Koledža do NBA lige, harizmatični Kari je prešao dug i trnovit put, neretko praveći 'pauze' u lekarskoj ordinaciji sa pitanjem koje mu je visilo iznad glave u vezi sa problematičnimčlankom desne noge. Nisu se obazirali na to ko mu je otac, većina velikih koledža nije želela da mu ponudi stipendijske ugovore.

On ih je sve ubedio u suprotno, dokazao da su grešili.

Sa distance, sa MVP nagradom u rukama, košarkaš Golden Stejta je na pozornici pustio da ga emocije savladaju. Zaslužio je da svom srcu da malo oduška.

"Bilo je i dobrih i loših trenutaka. Trenutaka u kojima sam pomišljao da odustanem. A onda shvatiš da se sav trud isplati. To te natera da shvatiš koliko si blagosloven i zahvalan na svemu.", rekao je Kari.

Suze su navirale same.

"Plakao bih ceo govor i plakao bih bez razloga."
, rekao je pre nego što se okrenuo ka svom ocu, Delu Kariju kome je odao priznaje, kao velikom uzoru koji je kao bivši NBA košarkaš uticao na njegovu karijeru i profesionalni, ali i privatni život.



Porodica zauzima važno mesto u životu Stefa Karija.

Upravo je porodica rekla Kariju dobre vesti u vezi sa izborom za najboljeg košarkaša lige, nakon utakmice sa Memfisom u nedelju, kada ga je brat Set uvukao u sobu u kojoj su svi iz porodice nosili specijalno pripremljene majice.

"To je bio poseban momenat za mene, pamtiću taj trenutak dok sam živ.", rekao je Kari.

Stef je u trci za najboljeg košarkaša NBA lige prestigao Hardena, te Džejmsa, osvojio 100 od ukupno 130 glasova i sakupio 1.198 poena od strane komisije koju su činili novinari, televizijski emiteri i navijači sa NBA sajta.

Na pozornici u svečanom trenutku mu se pridružio trener Stiv ker, direktor kluba Bob Majers i, naravno, njegovi saigrači.

Zabavno je na ceremoniji. Kari je još jdnom pokazao svoj razigrani karakter, bilo je osim suza i mnogo smeha.

Takođe i trenutaka koji na pravi način oslikavaju čitavu atmosferu u timu.

Uživaj Stef, zaslužio si.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke