Stefanović posle ubedljivog poraza od Zvezde: "Poraz nije tragedija, treba nam malo vremena..."

Autor: Ivan Cvetković
petak 17.06.2022.
23:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Serija se igra na dve pobede, a naredni duel je u nedelju u Železniku od 20 časova.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović rekao je večeras da je mnogo faktora uticalo na lošu igru ekipe u prvoj utakmici finala AdmiralBet Košarkaške Superlige, kao i da će pokušati da drugi meč protiv Zvezde odigraju bolje.

"Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi, sigurno da ima dosta faktora koji su uticali da večerašnja utakmica bude ovakva sa naše strane. Zaista predugačka pauza, nevezano za to odsustvo pojedinih igrača koji su jako bitni. I dodatno na to prvi minuti nekim igračima, kojima treba malo vremena da stasaju", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Košarakši FMP-a poraženi su večeras na gostovanju od Crvene zvezde sa 110:71, u prvoj utakmici finala AdmiralBet Košaraške Superlige Srbije.

Serija se igra na dve pobede, a naredni duel je u nedelju u Železniku od 20 časova.

FMP je pre ovog meča poslednji put igrao 4. maja, kada su poraženi u četvrtfinalu AdmiralBet ABA lige od Budućnosti.

U finale AdmiralBet košarkaške Superlige prošli su bez borbe, nakon što se iz takmičenja povukao Partizan.

Stefanović je rekao da sve okolnosti "ne smeju da budu izgovor, da će uraditi analizu meča i pokušati da budu bolji u drugoj utakmici".

"Ne doživljavam nijedan poraz tragično, s obzirom da je tim mlad i da svi mladi momci generalno imaju uvek najviša očekivanja od sebe, često nerealna. Nije nekada ni loše da se ovakav neki poraz desi, a s obzirom da nam je prvi ove sezone na ovakav način nadam se da ćemo iz toga nešto naučiti", dodao je on.

Košarkaš FMP-a Marko Pavićević ocenio je da je njegov tim "ispao iz ritma", zbog duge pauze.

"Malo smo ispali iz ritma, definitivno ćemo probati da poboljšamo utisak za dva dana, da odbranimo domaći teren, da damo sve od sebe", zaključio je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke