Stefanović: "Smatramo da pripadamo u Ligi šampiona, možda smo poklekli zbog prevelike želje..."

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 25.09.2022.
23:07
Izvor: Sportske.net

Malo je nedostajalo...

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović smatra da njegova ekipa pripada u takmičenju kao što je FIBA Liga šampiona i da ostaje žal što ga nisu izborili.

Tim iz Železnika je poražen od Baken Bersa posle produžetaka u finalu kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona. Želja za ulaskom u isti je postojala, u cilju toga je i organizovano doigravanje, ali Bersi su bili bolji.

"Čestitam ekipi iz Danske na zasluženoj pobedi. Imali su više koncentracije u dužim intervalima i to je možda presudilo. Uz sve greške na oba kraja terena, šut za dva poen 21/56, gde su polovina bili ziceri ili poluziceri, imali smo utakmicu. Nedostajalo je malo koncentracije, ali dobro - to je sport. Nije nam bilo lako. Ne volim da pričam u napred i tražim alibi, ali bilo je problema. Imali smo utakmicu u svojim rukama, mogli smo da je dobijemo - nismo. Idemo dalje, čekaju nas još tri takmičenja i potrudićemo se da budemo sve bolji kako vreme bude odmicalo", rekao je Stefanović.

Tu se evropska priča FMP-a završava uprkos tome što su mogli da apliciraju za FIBA Evropa kup, no to nisu učinili.

"Liga šampiona je bila želja. Smatramo da tu pripadamo. Nismo ove godine to obezbedili, ali nismo razmišljali o drugom takmičenju. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim ljudima koji su bili ovih pet dana uz nas. Podrška je bila super. Moram da čestitam igračima i stručnom štabu, pa i ljudima iz kluba. Bilo je još kandidata da dobiju domačinstvo, ogroman napor je napravljen i sve je bilo sjajno. Šteta je što to nismo to krunisali, možda iz prevelike želje", istakao je Stefanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke