Stigao odgovor Ostoji Mijailoviću: "Pravila su ista kao i godinama unazad, KLS nije privatizovana"

Autor: Nemanja Janošev
subota 30.04.2022.
21:00
Izvor: Sportske.net

Saopštenje AdmiralBet KLS.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

AdmiralBet Košarkaška liga Srbije oglasila se saopštenjem u kojem odgovaraju predsedniku Partizana Ostoji Mijailoviću na najavljeno povlačenje kluba iz ovog takmičenja.

Prvi čovek Partizana rekao je da će njegov tim odbiti da zaigra u završnici KLS ako se domaćini plej-ofa budu određivali spram plasmana u AdmiralBet ABA ligi. U tom slučaju, Crvena zvezda bi imala prednost da prvo igra pred svojom publikom.

AdmiralBet KLS se oglasila saopštenjem koje prenosimo u celosti:

“Košarkaška liga Srbije je prinuđena da na ovaj način, putem medija, odgovori na navode predsednika KK Partizan kako se košarkaška javnost ne bi dovela u zabludu.

Odredbe Statuta UK KLS se ne odnose na određivanje formata takmičenja, pa samim tim Statut UK KLS ne može ni biti prekršen. Skupština Košarkaške lige Srbije, u čijem radu učestvuje i KK Partizan, pre početka svake takmičarske sezone usvaja kalendar takmičenja i Propozicije takmičenja. Napominjemo da je kalendar KLS uslovljen kalendarima regionalnih i evropskih takmičenja kao i aktivnostima košarkaške reprezentacije Srbije.

Što se tiče navoda koji se odnose na odigravanje završnice takmičenja KLS, ističemo da su članovi Skupštine UK KLS doneli odluku o kalendaru a da se prvenstvo domaćeg terena određuje na isti način kao i godinama unazad, u skladu sa Prpozicijama takmičenja KLS (član 5 stav 6 „ Prednost domaćeg terena u plej ofu utvrđuje se na osnovu sledećih kriterijuma: plasman u grupi, plasman u Prvoj ABA ligi, pa plasman u KLS.“).

Na kalendar KLS je direktno uticala odluka ABA lige, da svoj plej-of proširi, koju je KK Partizan podržao. Ističemo i to da predlog KK Partizan da se završnica KLS igra po sistemu fajnal-fora nije naišao na podršku nijednog člana Predsedništva UK KLS.

Napominjemo da Košarkaška liga Srbije nije „privatizovana“ kako navodi gospodin Mijailović već da podjednako pripada svim klubovima članovima UK KLS. Sve odluke u okviru KLS se donose većinom glasova članova Skupštine UK KLS. Cilj KLS je da svim učesnicima takmičenja omogući isti tretman kao i to da se kvalitet košarke konstantno podiže. Žao nam je što KK Partizan to ne prepoznaje”, stoji u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.