Stigla potvrda iz Zvezde: ''Pregovori su u toku!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.05.2024.
20:45
Izvor: Sportske.net, Sportal.blic.rs

Predsednik Upravnog odbora Crvene zvezde potvrdio da se već pregovara sa potencijalnim pojačanjima.

2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Iako je rezultatski podbacila u Evroligi, Crvena zvezda je sve ostale ciljeve ove sezone uspešno obavila i sada već može da se pohvali novom ''duplom krunom'' posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća i AdmiralBet ABA lige.

Titula u AdmiralBet ABA ligi je za Zvezdu ove godine bila prioritet, jer to znači veliku sigurnost u poglednu nastavka takmičenja u Evroligi naredne sezone.

Zahvaljujući tome, Zvezdina uprava već sada može da aktivno radi na formiranju novog evroligaškog tima, a da se to upravo i dešava, potvrdio je predsednik Upravnog odbora Crvene zvezde Željko Drčelić u intervjuu za ''Sportal''.

''Na treneru i stručnom štabu je da definišu šta im je potrebno i kakav tim žele za narednu sezonu, uz razumevanje da za pojedine igrače ne postoji samo interes Crvene zvezde, ali se borimo i imidžom kluba koji ima izvanrednu podršku, velike posete, familijarnu atmosferu u klubu što je vrlo važno. Pregovori sa pojedinim igračima su u toku, ali iz razumljivih razloga ne mogu da govorim i imenima…'', rekao je Drčelić.

Među brojnim spekulacijama, sve više se govori i o povratku Nikole Kalinića.

''Što se tiče Nikole Kalinića… osvedočeni zvezdaš, koji je mnogo dao Crvenoj zvezdi. Uvek je dobro došao. Ali, o prelaznom roku, kada se sezona završi''.

Naglasio je i da Janis Sferopulos ostaje trener Crvene zvezde, oko toga nema nikakve dileme i grčki stručnjak će selektirati ekipu za sledeću sezonu.

''Janis Sferopulos je izvanredan čovek, sjajan trener, i razume veličinu kluba kao što je Crvena zvezda, ali i pritisak koji on sa sobom nosi. Hrabro je preuzeo ekipu i čak insistirao da sedne na klupu pred dva vezana večita derbija, što već dovoljno govori o njemu kao čoveku koji ne beži od izazova i odgovornosti. 

Stranac je, ali razume šta je Crvena zvezda u svakom smislu, počev od veličine kluba, pa do toga da je sedeo na klupi bratskog Olimpijakosa, i to je nešto što je mnogo važno. Hladnokrvnost koju je pokazao u finalu AdmiralBet ABA lige takođe pokazuje da je prošao mnogo toga. Biti trener Olimpijakosa i Makabija nosi ogroman pritisak, a on je i tada i posebno sada pokazao da ume sa tim da se nosi. 

Trener Sferopulos ima ugovor i on će biti trener u narednoj sezoni, ali će i selektirati ekipu za narednu takmičarsku sezonu'', izjavio je Drčelić.

Govoreći o velikim tenzijama koje postoje na relaciji Zvezda - Partizan, a koje su kulimirale i tučom Nanelija i Lazarevića, Drčelić je naglasio da želi ozdravljenje odnosa dva naša najveća kluba.

''Mi moramo da spustimo tenzije, naravno da je svima u interesu da na parketu bude zdrava atmosfera. Smatram da to možemo postići samo ako oba kluba daju svoj maksimum po tom pitanju! Ovo je sport, i sve treba da ostane u domenu sporta. Porodično vaspitanje mi nalaže da pružim ruku gostu kada sam domaćin! Glasam za zdrav odnos Crvene zvezde i Partizana'', poručuje Drčelić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke