Štimac pokazao zube prvaku Evrope, ali je Fener ipak slavio

Autor: Nikola Miloradović
petak 09.06.2017.
20:48
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahče Ulkera savladali su ekipu Bešiktaša u prvoj utakmici finalne serije turskog plej-ofa.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Izabranici Željka Obradovića slavili su na svom parketu protiv "Crnih Orlova" rezultatom 75-69.

Utakmica je čitavim tokom bila veoma neizvesna. Gosti su bolje otvorili meč, vodili tokom čitave prve četvrtine, u prvih 10 minuta su stizali i do dvocifrene razlike.

Nastavili su izabranici Ufuka Saridže dobro i u drugoj deonici, ali je sredinom kvartala Fener došao do izjednačenja, dobrom serijom stvorili su i devet poena prednosti pred odlazak na odmor.

Na startu drugog poluvremena Fener dolazi i do dvocifrene prednosti, ali su se gosti do kraja četvrtine vratili u igru, pred kraj deonice su i izjednačili, ali je Fener trojkom uspeo da stekne prednost pred poslednjih 10 minuta.

Bilo je neizvesno do samog kraja, ali je kvalitetnija ekipa Fenerbačea uspela da zadrži prednost i na kraju povede u seriji.

Pobednički sastav je predvodio Bobi Dikson sa 16 poena, odlične role imali su i Ekpe Judo sa 13 poena i sedam skokova, kao i Bogdan Bogdanović sa 13 poena i pet uhvaćenih lopti.

Dvocifreni su bili u Slukas sa 11, kao i Veseli sa 10 postignutih poena (8 sk), dok je Nikola Kalinić meč završio sa devet poena.

U poraženom sastavu, sjajna rola Vladimira Štimca, upisao je dabl-dabl učinak od 20 poena i 11 skokova.

Pratili su ga Erl Klark sa 17 poena i osam skokova, kao i Kenan Sipahi sa 11 poena i tri asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke