Stipčević: "Hrvatska se ne može meriti sa Srbijom u košarci"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 07.03.2022.
14:30
Izvor: Sportske.net

Smatra da je trenutna situacija u hrvatskoj košarci veoma slaba.

AdmiralBet ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si
AdmiralBet ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Povezane vesti

Rok Stipčević je dosta toga prošao u karijeri, a trenutno je košarkaš Krke gde nastupa u ABA ligi i neretko odmerava snage sa srpskim timovima. 

On je u podkastu po imenu "Inkubator" govorio o aktuelnoj situaciji u hrvatskoj košarci, i naravno, uporedio je sve sa Srbijom gde smatra da je daleko bolja situacija. 

"Kada se sve sabere, dolazi se do toga da je mnogo bolja situacija u Srbiji. Mislim da u Evroligi i Evrokupu imamo 4 ili 5 igrača, a oni 40-50. Tako da, mi se trenutno ne možemo meriti što se tiče kvaliteta. Ne znači da ih ne možemo dobiti. Ali, oni mogu da sastave 4 reprezentacije, koje će biti podjednake, a mi ćemo se boriti da sastavimo jednu reprezentaciju. Oni su na mnogo većem nivou, sa mnogo više klubova. Hrvatska ne igra ni jedno evropsko takmičenje. Igramo ABA ligu gde imaš Zadar, Split i Cibonu koji su na dnu tabele, a na vrhu su i FMP i Partizan i Crvena zvezda. Već tu je veliki disbalans. Sa druge strane, u ABA 2 ligi, imaš Osijek, koji je zadnji. Praktično, ti ne postojiš na mapi, a Srbi imaju te klubove koji, ne samo da su prisutni, nego su i vodeći u svim tim takmičenja", rekao je Stipčević. 

Interesantno viđenje, teško da bi čak i vodeći ljudi srpske košarke ovako govorili o našoj budućnosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke