Stiv Neš ide u penziju!

Autor: Janko Glavonjić
subota 21.03.2015.
23:22
Izvor: Sportske.net

Legenda NBA lige i vrlo verovatno budući član Kuće slavnih Stiv Neš, objavio je na svom blogu da se povlači.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Legendarni plejmejker, dvostruki osvajač titule najboljeg košarkaša lige, Stiv Neš, objavio je na svom blogu da se povlači iz košarke.

Ono što se očekivalo već neko vreme sada je i konačno, Kanađanin nije mogoa više da se bori sa povredama i nije uspeo da pruži ono čemu se nadao u dresu Lejkersa - odigrao je svega 15 mečeva u proteklih godinu i po dana.

Koliko je Stiv Neš bio veliki, pored dve titule MVP-ja, govore i sledeći podaci: pet puta je bio najbolji asistent lige, a četiri sezone u karijeri je bio član elitnog kluba '50-40-90', što znači da je šutirao 50% ili više iz igre, 40% ili više za tri poena, i 90% ili više sa linije za slobodna bacanja.

Stiv neš nije bio vrhunski prospekt, izabran je sa 15. pozicije na draftu 1996. godine. Šest sjajnih godina u kojima je bio član Dalasa zajedno sa Dirkom Novickim su mu donele mnogo, ali je iskoračio kao pravi vođa i jedan od najboljih igrača lige u Feniksu, koji je vodio dva puta uzastopno do finala konferencije, ali nije uspeo da uđe u veliko finale.

41-godišnjem Nešu je ovo trebalo da bude 19. sezona u NBA u karijeri, čime ne može da se pohvali puno košarkaša.

Pored sjajnih partija u NBA, Neš je imao zapažene igre i u reprezentaciji Kanade, kojima je inspirisao veliki broj dečaka da se bave košarkom i gotovo čitava ekstremno talentovana generacija koja sada ulazi na veliku scenu apostrofira njega kao jednog od svojih idola.

Sjajni Stiv će se posvetiti svojoj porodici i još uvek se ne zna da li će nastaviti da se bavi nekim poslom vezanim za košarku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke