Što nije uspela Zvezda, uradio je Marko Gudurić!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.02.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac vodio Fener do velike pobede u Milanu.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Dva dana posle pobede nad Crvenom zvezdom u Beogradu, ekipa Armanija je večeras poražena na svom terenu u Milanu od Fenerbahčea rezultatom 71:60.

Najzaslužniji za ovakav epilog je srpski reprezentativac Marko Gudurić koji je meč završio sa 17 poena, šest asistencija i četiri skoka.

Tim Saše Đorđevića je poveo sredinom prve četvrtine i do kraja meča nije ispuštao vođstvo. Domaćin je samo u jednom trenutku tokom treće četvrtine uspeo da izjednači, ali u poslednjih deset minuta Fener je odigrao sjajno u odbrani i na kraju zasluženo trijumfovao.

Uz Gudurića je zapažen bio i Buker sa 12 poena i osam skokova, a ekipu Armanija predvodi Bentil sa 12 i Dilejni sa 11 poena.

Fenerbahčeu je ovo četvrta uzastopna, a ukupno jedanaesta pobeda, dok je Armani prekinuo svoju seriju pobeda i sada ima skor 15-7.

Za to vreme, Bajern je u Minhenu ubedljivo savladao ekipu Makabija rezultatom 70:52. Tim Andree Trinkijerija je sada na 12 pobeda i isto toliko poraza, a Makabi je prekinuo seriju pobeda i sada ima skor 10-12.

Kori Volden je sa 13 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a pratio ga je Vladimir Lučić sa devet, uz pet skokova, dok je Jaramaz upisao pet poena i četiri asistencije. U Makabiju najbolji Vilbekin sa 20 poena.

Još ubedljivija je bila Barselona koja je na svom terenu savladala Panatinaikos rezultatom 86:60.

Barsa ponovo ređa pobede, ovo joj je devetnaesta od početka sezone u Evroligi, a Panatinaikos je daleko od nekadašnjeg nivoa i uz Žalgiris je ove sezone na dnu tabele.

Hejs sa 14 i Egzam sa 12 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a kod gostiju Papajanis 18 poena. Naš Stefan Jović je meč završio sa dva poena, dva skoka i asistencijom, za 17 minuta u igri.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke