Stopirana akcija za spas Cibone, Aca sad vraća novac, otkrio i koji klub je prvi ponudio pomoć!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.07.2022.
08:58
Izvor: Sportske.net

Da li je, posle svega, ovo dobra ili loša vest?

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Kada je pred kraj prošle sezone postalo jasno da Ciboni preti stečaj i da postoji velika neizvesnost da li će slavni klub moći sledeće sezone uopšte da se takmiči, njen nekadašnji igrač i trener Aleksandar Petrović je pokrenuo akciju za spas Cibone u kojoj je apelovao na sve kojima je ovaj klub pri srcu da u skladi sa svojim mogućnostima doniraju nočana sredstva.

I, za kratko vreme je prikupljeno oko 400.000 evra, ali onda je sve stalo. Petrović je za 1. jul najavio da će objaviti novi presek stanja, ali to nije učinio, jer je dobio signale da su ljudi koji su još uvek na čelu kluba poslali prijavu za učešće Cibone sledeće sezone u AdmiralBet ABA ligi, što bi trebalo da bude dobra vest.

''S obzirom da Cibona ide dalje istim putem akcija za spas kluba MSC obustavlja svoje aktivnosti i zahvaljuje svima koji su donirali novac. Isti će biti vraćen do kraja jula'', napisao je Petrović juče na Tviteru.

Nedugo zatim, Petrović se ponovo oglasio i otkrio da je Budućnost bila taj klub iz AdmiralBet ABA lige koji je prvi ponudio pomoć, samo dan od početka ove akcije.


Bilo je i onih koji su ismevali ovu Petrovićevu inicijativu i uplaćivali minimalne sume novca.

''Naravno da će novac biti vraćen i onima koji su uplatili po 0,50 lipa uz naznaku propali dabogda. Takvih uplata je bilo desetak!'', poručio je Petrović.

Ipak, za to vreme, Cibona je ostala bez nekoliko talentovanih igrača, otišli su i Gnjidić, i Branković, i Nakić, Rivers... pa je veliko pitanje u kom sastavu će Zagrepčani započeti sledeću sezonu i da li će uopšte moći da pariraju klubovima iz AdmiralBet ABA lige.

Cibona je u ovakvoj situaciji daleko od Evrolige, ali AdmiralBet je već objavio kvote za narednu sezonu, kada je u pitanju prognoza sledećeg šampiona, za sezonu 2022/23. Aktuelni šampion Efes je ponovo prvi favorit, kvota je 4.30, a na ovom linku možete da vidite i kako po ovom pitanju stoje srpski predstavnici, Crvena zvezda i Partizan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke