Stranci u reprezentaciji? Da li to znači Teov odlazak?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 16.02.2022.
09:35
Izvor: Sportske.net

Setimo se njegovih reči.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće mečeve protiv Slovačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Ubrzo je usledilo njegovo gostovanje na TV Tanjug gde je rekao da računa i na strane košarkaše koji imaju srpski pasoš, te nije odbacio mogućnost da neko od njih obuče dres "orlova".

Srbija je jedna od retkih košarkaških reprezentacija u muškoj konkurenciji koja nije naturalizovala nekog stranca, pa je jasno zbog čega je ova Pešićeva izjava privukla veliku pažnju domaće javnosti.

Nije zgoreg setiti se i reči Miloša Teodosića koji je u intervjuu za zagrebačke Sportske novosti 2015. godine rekao da će prestati da igra za nacionalni tim ukoliko neko od stranaca obuče dres Srbije.

"Ako bi Srbija odlučila da uzme stranca u reprezentaciju ja bih tog trenutka prestao da igram za nacionalni tim. Ne bi me to zanimalo čak ni kao navijača, u tome ni na koji način ne bih želeo da učestvujem. Meni to nije normalno. Zna se šta je klub, a šta je reprezentacija. Ja bih uvek igrao sa onim što imam, bez obzira da li je to dovoljno za zlato, peto ili deseto mesto", rekao je tada Teodosić koji isti stav ima i kada se radi o strancima koji bi doneli prevagu u međunarodnim takmičenjima.

"Čak i da imamo priliku da dovedemo stranca sa kojim bismo sigurno bili prvaci ja to svejedno ne bih prihvatio. To nema smisla. Radi, stvori prave igrače, stvori pravu reprezentaciju pa sa njom osvoji medalju. A ne da se švercuješ sa nekakvim strancima koji nemaju veze sa tom zemljom", istakao je tom prilikom Teo.

Videćemo hoće li njegova izjava uticati na odluku Pešića...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke