Strašan žreb - Srbija na "Drim tim" u grupnoj fazi OI!

Autor: Mladen Heleta
utorak 19.03.2024.
19:54
Izvor: Sportske.net

Spektakl u najavi.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Srbije igraće u grupi C na Olimpijskim igrama u Parizu, zajedno sa selekcijama SAD-a, Južnog Sudana i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku, odlučeno je večeras žrebom u sedištu FIBA.

Na kvalifikacionom turniru u Portoriku nastupiće Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Bahrein i domaćin. Jasno je da su Litvanci i Italijani favoriti da dođu u našu grupu i učine je strahovito jakom.

Amerikanci su najavili najjači mogući tim, sa svim svojim NBA zvezdama i nema sumnje da će utakmica protiv njih biti istinski spektakl celih Olimpijskih igara.

U grupi B su Francuska, Nemačka, Japan i pobednik KT u Letoniji (Letonija, Gruzija, Filipini, Brazil, Kamerun, Crna Gora).

Grupu A čine Australija, Kanada, pobednik KT u Španiji (Španija, Liban, Angola, Finska, Poljska, Bahami) i pobednik KT u Grčkoj (Grčka, Slovenija, Novi Zeland, Hrvatska, Egipat, Dominikanska Republika). 

Sistem takmičenja je takav da će u četvrtfinale proći po dve najbolje ekipe iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Olimpijski turnir je na programu od 27. jula do 11. avgusta, grupna faza igraće se u Lilu, a završnica u Parizu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke