Strašna Juta, Klipersi se "spakovali", Pokuševski "ohladio"...

Autor: Boris Jovanović
petak 09.04.2021.
09:05
Izvor: Sportske.net

Lider ne prašta, derbi Klipersima, naši bez nekog impresivnog učinka...

AP Photo/Isaac Hale
AP Photo/Isaac Hale

Povezane vesti

Pobeda je bila potrebna i jednima i drugima, nije da će Kavsi i Tander igrati u plej ofu, ali dva mlada tima gube u seriji. Na kraju, slavio je Klivlend, serijom od 11:0 su se odlepili na startu drugog dela, Sekston je broja do 27, pa je Oklahoma u kojoj je Pokuševski dao 10 poena i igrao mnogo slabije nego u prethodnom meču poražena kod kuće. 

Repriza finala od prošle sezone iz "mehura" u Orlandu pripala je Majamija. Oni su počistili Lejkerse ove godine, dobili i drugi meč sa oslabljenim šampionom. Oladiplo je dao 18 poena za novi klub, Batler je vodio Hit sa 28. Vratio se Dramond posle četiri meča. Najnovija akvizicija Lejkersa je dao 15 koševa imao 12 skokova, nakon povrede na debiju. Ali i dalje nema Lebrona i Entonija Dejvisa.

Bjelica se nije upisao za desetak minuta.

Nikola Vučević i Zak Lavin su postigli po 22 poena, pa je Čikago protiv Toronta stigao do treće uzastopne pobede. Sa dva Ol-Star igrača deluju mnogo opasnije u ofanzivi.

Dalas je slavio i drugi put ove sezone, počistio Mavse koji su bili bez Janisa. Dončić je ubacio 27 poena, Porzingis dodao 26, uz 17 uhvaćenih lopti. Teksašani su odgovorili na pravi način, nakon loše partije i poraza u Juti. Nije bilo vremena za Bobana Marjanovića...

Juta je preslišala Portland, samo su pojačali odbranu u drugom poluvremenu, nije bilo odgovora. Donovan Mičel je ubacio 37 poena, dominirali su i u reketu i prekinuli mini seriju od par poraza. Inače Juta je dobila 23 utakmice u nizu kod kuće, imaju sko 23-2 u svojoj dvorani, poraženi su u prva dva meča sezone. 

Klipersi su se popunili, Kavaj i Pol Džordž su zdravi, ponovo su zajedno ubacili 60 poena, pa je u derbiju domaćin u El-Eju slavio protiv drugoplasiranih Sansa. Gledali smo utakmicu koja je mnogo više ličila na plej of, nekoliko teških prekršaja, par isključenja, na kraju pobeda domaćih koji su prišli Feniksu na dva meča, a imaju i bolji međusobni skor. Isključeni su Beverli i Markus Moris, Pol Džordž je dao sedam trojki, Klipersi u ovom trenutku deluju kao tim koji bi mogao da se bori za prsten. 

Kori Džozef je sa 24 poena odigrao odličan meč protiv bivšeg tima, pa su Pistonsi dobili Kingse, naneli im peti poraz u nizu...

Rezultati:

Toronto - Čikago 113:122
Majami - LA Lejkers 110:104
Oklahoma - Klivlend 102:129
Dalas - Majami 116:101
Juta - Portland 122:103
LA Klipers - Feniks 113:103
Sakramento - Detroit 101:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke