Strašni Embid nastavlja poteru, iznenađenje u Juti, šampion je beznadežan slučaj!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 19.03.2023.
08:28
Izvor: Sportske.net

Pobeda Filadelfije, poraz Bostona, Voriorsi u kanalu u gostima...

Povezane vesti

Toronto je u formi u odlučujućim trenucima sezone. Kanađani su noćas stigli do treće pobede u nizu, savadali su Minesotu, VavnFlit je sa 28 poena vodio tim, od toga je 22 postigao u prvom poluvremenu. Onda se nadovezao Siakam, na kraju 27 poena, 10 skokova i 6 asistencija za Kamerunca pa "Vukovi" nisu imali šanse. Toronto je sada samo pobedu ispod 50%.

Lauri Markanen je blistao sa 28 poena, junak je bio i Voker Kesler sa blokom u poslednoj sekundi posle šuta Grenta Vilijamsa, pobeda je ostala u Juti. Akcija je bila nacrtana za Tejtuma, ipak, lopta je stigla do Vilijamsa koji je odigram meč karijere, ubacio sedam trojki, ali na kraju bio tragičar. Juta je u trci za plej-in, trenutno su deseti na poslednjem mestu za doigravanje, korak ispred Lejkersa.

Filadelfija je stigla do osme pobede u nizu, Embid i Maksi su ubacili po 31 poen, Haris je dodao 24, prave bitke nije bilo. Nedostajao je Harden na jednoj strani, Halibarton na drugoj, Siksersi su šutirali oko 60% i nisu se osvrtali. Pobeda u Indijani, kombinovano sa padom Bostona u Juti znači i da su stigli Boston na drugom mestu Zapada, lider MIlvoki je na dva koraka.

Šampion je očajan na strani, novi poraz Voriorsa ovoga puta protiv Memfisa. Oslabljeni "Grizliji" su imali raspoloženog Džeksona Džuniora, ubacio je 31 poen na drugoj strani samo 15 uz očajan šut Karija, procenti Voriorsa bili su loši, kao i obično van svoje dvorane gde imaju skor 7-29. Sada su ispod crte, odnosno šestog mesta, pola procenta kasne za Dalasom. Što se tiče Memfisa, dele drugu poziciju sa Sakramentom, oba tima kasne 3.5 pobede za Denverom.

Sakramento je takođe pobedio, sedmi put u nizu u gostiju, preslišali su domaćina u prestonici, 30 poena, po 9 skokova i asistencija Domantasa Sabonasa. Malo mu je nedostajal za tripl-dabl, a nije napravio dabl-dabl, u toj kategoriji vodi u ligi. Šest Kingsa bili su dvocifreni, tim igra fantastičnu sezonu, prvi put će u plej-of posle 17 godina. Vašington kao i obično, pored Kajla Kuzme i donekle Bila (kombinovali 53 poena nije imao mnogo toga da ponudi). Vizardsi će teško i do desetog mesta.

Tamo su Bulsi koji su dobili noćas Majami (ko zna možda ovo bude prvi duel plej-ina. Balansirai napad i dobri procenti Čikaga su presudili Hitu, domaćin je dao 17 trojki (50% uspešnosti), Rozan je ubacio 24 poena, defanzivni specijalista Pat Beverli pet trojki i pozvao i ostale ekipe da ga puštaju da šutira kao što je to činio Majami. Vučević je ubacio 13 poena i imao 10 skokova uz samo dva promašaja kod Čikaga. 

Rezultati:

Indijana - Filadelfija 121:141
Toronto - Minesota 122:107
Čikago - Majami 113:99
Memfis - Golden Stejt 133:119
Vašington - Sakramento 118:132
Juta - Boston 118:117
Njujork - Denver 116:110
LA Klipers - Orlando 108:113

Denver je opet poražen u matine terminu u Njujorku od Niksa, Orlando je posle sjajne partije Markela Fulca (28 poena) okrenuo protiv Klipersa na Pacifiku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak