Struka rekla - Ko je najbolji igrač NBA lige i gde je u izboru Nikola Jokić?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 15.12.2021.
23:33
Izvor: Sportske.net

Da li je MVP previše potcenjen?

AP Photo/Darren Abate)
AP Photo/Darren Abate)

Povezane vesti

Renominrani sportski portal "Atletik" objavio je listu najboljih košarkaša NBA lige u ovom trenutku prema izboru 118 anketiranih nekadašnjih igrača ovog šampionata.

U konkurenciji izuzetnih igrača, Nikola Jokić je prošle sezone podigao trofej najboljeg igrača NBA lige u regularnom delu sezone. Srpski centar je blistao u dresu Denvera i prigrlio ovo priznanje kao prvi igrač iz naše zemlje kojem je to pošlo za rukom.

Iza sebe je ostavio igrače poput Kevina Durenta, Stefa Karija, Lebrona Džejmsa, Janisa Adetokumba, Luke Dončića... Međutim, prema tamošnjim novinarima, a sada i bivšim košarkašima NBA lige - tako nešto se neće ponoviti u ovoj sezoni.

Nekadašnji igrači u najjačoj ligi sveta, zapravo, njih 118 uzorkovanih, od kojih su mnogi anonimni, kazali su svoje: Najbolji košarkaš NBA lige, prema njihovom viđenju, u ovom trenutku je Kevin Durent sa 44.2 odsto glasova. To je za gotovo 13 odsto više u odnosu na drugoplasiranog Lebrona Džejmsa, a potom slede Janis, Stef, Embid i tek na šestom mestu - Nikola Jokić sa svega 1.8 odsto glasova, koliko ima i centar Filadelfije.

"Durent je najbolji ofanzivni igrač u Ligi. Njegove ofanzivne karakteristike - skok, šut, kontrola lopte, slobodna bacanja, skok u napadu, dodavanje, pozicioniranje, kretnja bez lopte - uz njegovu visinu, čine ga gotovo nezaustavljivim", kazao je Marv Roberts, bivši igrač Lejkersa.

Kada je u pitanju budućnost, pet godina unapred, bivši igrači cene da će najbolji u NBA ligi biti Janis Adetokumbo sa 28.2 odsto glasova, "ne znamo" reklo je 20.2 ispitanika, dok je na trećem mestu Luka Dončić sa 16.4 odsto. Jokiću veruje tek 0.8 ljudi.

Najviše njih obožava da gleda Stefa Karija i Kevina Durenta, a ni ovde Jokić nije pobrao veliki broj simpatija, tek 2.4 odsto, što je više od Lenarda, Embida, Kleja Tompsona, Tre Janga...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke